Букети Марини

Разкажете ни малко повече за Букети Марини. Как се роди идеята?

Букети Марини е бутик за луксозни, ръчно изработени букети от сатен и бижута. Това са цветя, които никога не увяхват и винаги пазят спомена за празникa. Букетите ни са уникален подарък и аксесоар за сватби, рождени дни, абитуриентски балове и всички щастливи мигове.

Както много хора и ние често сме търсили различен и нестандартен подарък за наши близки и трудно сме намирали такъв. Напоследък станаха много популярни букетите от бонбони, които са изработени от хартия. Ние търсехме нещо по-изискано и фино и затова решихме да го направим сами. Така се роди идеята за Букети Марини. Приятелките, на които подарихме такива букети от сатен, бонбони и бижута останаха много впечатлени и споделиха, че до сега не са получавали подобен подарък. Първия такъв букет подарихме преди 2 години и до днес е все така красив!

 

Кои букети са най-предпочитани?

Букетите ни от сатен и бижута са най-популярни. Те са изключително ярки, бляскави и в смели цветови комбинации, в стила на сватбената тема. Следим тенденциите в сватбите, а те стават все по-цветни, свежи и оригинални. Класическите цветове се изместват постепенно от нови – мента, лавандула, карамел, марсала – цветът на 2015 г., злато и сребро. Булките все по-често се осмеляват да рискуват и експериментират с цветовете и материите, което ни дава много свобода и възможност да се разгърнем.

За по-романтичните дами правим букети от органза, дантела и тюл, които са много ефирни, свежи и въздушни. Най-често са в по-светли цветове – карамел, нежно розово, прасковено, корал, слонова кост. Влагаме брошки със сребристи, кристални и перлени елементи, както и фини детайли, като пеперуди и сърца.

Запазена марка на Букети Марини са красивите дръжки, които са за предпочитане по-дълги. Това придава на букета допълнителна изисканост, издължава го, стои по-елегантно в ръцете на булката, а и се държи по-удобно. Любими на булките са дръжките декорирани с бяла дантела, под която прозира деликатно ярък цветен сатен. Задължително подчертаваме дръжката с ефектна дълга пандела или бижу.

Имаме модели с перлени гривни, закрепени на дръжките, с които букетът може да виси временно на ръката на булката, докато тя държи нещо. А както знаем, това е най-заетата личност на сватбата, затова е от полза ръката й да е свободна от време на време. Такава гривна стои много елегантно и естетично, предназначението й не се забелязва, а и предпазва букета от изтърване.

През лятото наблягаме на морските букети в морско и океанско синьо и пясъчен цвят. Добавяме мидички – натурални или цветни, морски звезди и рапани, перли.

Цветовите комбинации са безкрайно много. Ако булката иска да постигне нежно и ефирно излъчване, букетът може да бъде изцяло бял или в нюанси на бяло, кремаво, шампанско, сребристо, съчетани с перли, дантела и пера.

Червените рози са класика и стоят красиво в ръцете на всяка жена. Нашите рози от сатен имат изключително бляскаво и изискано излъчване и са още едно бижу в сватбения ден. За такъв букет няма ограничения в темата на сватбата, той подхожда на всичко.

 

Само индивидуален дизайн на букети ли предлагате или имате и каталози с готови букети, от които бъдещите булки да избират?

Създаваме букети по индивидуални желания за цветове, теми, материи и детайли. Имаме и каталог Букети Марини за 2015, който може да послужи като основа при избора и който постоянно обогатяваме с нови модели. Всяка една булка иска да бъде различна, индивидуална и неповторима и с такъв букет вече е успяла да се отличи. Ние нямаме асортимент, с който тя трябва да се съобрази и ограничи. Границата е фантазията!

 

Изработването на такъв букет предполагам е много деликатна работа. Колко по-рано е добре бъдещите булки да се свържат с Вас?

Щом булката си избере тема и цвят на сватбата, можем да започнем с приготовленията на букета. Добре е да имаме минимум 3 седмици, за да обсъдим идеята, да набавим материалите и да започнем с изработването. Често се случва булките да променят мнението и изискванията си за дизайна, затова е добре да се предвиди време за варианти и поправки. Съобразяваме букета с цялостния стил на сватбата, с материята и нюанса на бялото в булчинската рокля, дали има втори или трети цвят в сватбата. От значение е също, дали ще има отделен букет за хвърляне, както и шаферски букети. Някои булки искат да вложат нещо лично, като например малка снимка вградена в брошка, инициали на младоженците, пръстен със сантиментално значение. Такъв персонализиран букет изисква повече време за подготовка, изработка, индивидуални решения, според желанията на булката и детайлите, които е пожелала да вложим.

Най-нестандртният букет, който сте правили до момента ?

За участието ни в изложението „Сватби и балове” 2015 в Park Mall Стара Загора изработихме уникален букет в мащаб 1:5  с диаметър 1 м! Вложихме 60 рози, всяка с големина около 20 см, много дантела и сатен. За нас беше предизвикателтсво да се измисли конструкцията и транспортирането на букета до Стара Загора. След множество идеи, избрахме най-практичното решение и направихме сглобяема конструкция. Ще ви издадем и малка тайна от кухнята – четирите нежни женски ръце на Букети Марини трябваше да свършат и малко мъжка работа по конструирането на букета. С това постигнахме целта си да бъдем по-различни в представянето на щанда и да се отличим.

 

 Освен букети, предлагате ли и други продукти за сватбения ден ?

Специализирали сме се в булчински букети, но изпълняваме и индивидуални желания за сватбена декорация. Целта ни в момента е да предложим на младоженците всички наши идеи и хрумвания за букети, които те дори не са си и представяли, че могат да съществуват. Букетите от сатен и бижута вече са хит в САЩ и Западна Европа, а у нас тепърва навлизат. Много булки все още не знаят за тази уникална възможност да запазят от сватбения си ден траен спомен, който никога няма да се промени, да повехне, избелее или остарее. Винаги можете отново да вземете букета в ръцете си и да си спомните за този щастлив ден. Букетът е аксесоар за булката, както са бижутата и чантичката. Той е на всички снимки в ръцете на булката от самото начало на сватбата, по време на всички рутуали до хвърлянето му, затова е важно да е ефектен и блясъкът му да се запази по време на цялата сватба. С Букети Марини това вече е възможно!


ВИЗИТКА

Logo_BuketiMarini

Име на сватбените флористи – Олга и Анастасия Маринови

Телефон – 0878 369 517    и   0885 336 839

Web-site – www.BuketiMarini.com

Facebook

 

222

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.