Заснемете момента! Видове сватбена фотография

В края на сватбения Ви ден всичко ще е приключило – гостите ще са се прибрали вкъщи, ще сте съблякла сватбената рокля и т.н. Ще имате незабравими спомени от вашия сватбен ден! Ще имате нужда обаче и от запечатване на този момент. Решението за избора на сватбен фотограф е едно от най-важните.

Видове сватбена фотография
Ако не знаете какво точно искате просто разгледайте сайтовете на сватбените фотографи и си отбележете кои от тях Ви правят впечатление и Ви допадат.
Има два основни типа сватбена фотография:

1/ режисурна
При този тип фотографии булката, младоженеца и гостите застават в определена поза, при която ще се отрази събитието по най-добрия начин. Фотографа взима под предвид светлината, цветовете и т.н. Тези снимки изглеждат невероятни, но имайте предвид, че не са естествени  – фотографът казва кои къде да застане, къде да си постави ръката, брадичката колко да бъде наведена, очите накъде да гледат и т.н. 

http://www.minkomihaylov.com/

2/ журналистическа
При журналистическата фотография се получава като репортаж “на живо” от събитието. Фотографът успява да улови моментите. Той не казва на участниците в събитието как да застанат. Той е по скоро невидим. Този тип снимки изглеждат невероятно.

http://www.boyanpavlov.com/

Снимки: Боян Павлов // Минко Михайлов

15

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.