Как да спестите – сватбени цветя?

Започваме една поредица от теми свързани със сватбения бюджет и как можете да спестите от всяко едно перо. Сватбите са прекрасни, но всичко зависи от бюджета с който разполагате.

Първата част е свързана със сватбените цветя. Те са прекрасни независимо кои сезон е, но в същото време са едно от най-големите пера в бюджета.

1.  Използвайте много зеленина.

Зеленината изглежда прекрасно и в същото време е обемна и евтина. Има голям избор на зеленина, просто попитайте вашия флорист какво може да Ви предложи и препоръча. На определени места можете да вплетете и цветя, които да бъдат като акцент.

2. Изберете сезонни цветя

Винаги цветята, които са в сезона си са по-евтини от другите. Ако сватбата е есенна, изберете есенни цветя. Ако изберете например божури, които са пролетни, то те ще бъдат на много висока цена.

3. Изберете едно цвете вместо много такива за булчинския букет.

Булчинските букети в повечето случаи са много пищни и богати на цветя и декорация. Това обаче прави тяхната цена много висока. Вместо това изберете булчински букет направен само от едно цвете. Той ще бъде едновременно много стилен и изискан. Тук можете да разгледате примерни такива.

4. Избегнете розите

Розите остават може би най-популярното цвете използвано при сватбите. Повечето хора обаче не осъзнават, че те са скъпи цветя и обикновено стоят добре в по-голямо количество. Нали си представяте как ще изглеждат 3 рози по средата на голяма кръгла маса – те ще се изгубят и няма да седят добре. Ако бюджета за цветя не е много голям изберете цветя, които са с по-ниска цена.

Снимки: Яна Пенева

12

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.