Кой да поканите на сватбения си ден?

Списъкът с гости за нашия сватбен ден е един от най-важните компоненти. Кои да поканим и кои не? Първото и основно нещо, което трябва да знаете е, че това е вашият ден. Винаги ще има различни коментари от хората и винаги ще има недоволни.
Списъкът с гости можете да го съставите в няколко стъпки:

1. Решете какъв да бъде размера на сватбата Ви

Първо седнете с годеника си и решите дали искате малка сватба в семеен кръг или предпочитате голяма сватба.

2. Сам или с придружител

Решете дали ще поканите гостите сами или с придружител ( съпруг/съпруга, годеник/годеница, деца и т.н.) Особено внимание обърнете на децата – искате спокойна сватба само с възрастни или предпочитате гостите Ви да вземат с тях и децата си. В някои случаи може да се окаже, че ще има над 30-40 деца на сватбата.

3. Бъдете организирани. 

Създайте таблица на Excel в която да отбележете броя на гостите. Разделете ги в различни категории – така няма вероятност да забравите някои. Категориите могат да бъдат например – родители и семейство, близки роднини, далечни роднини, близки приятели, приятели, колеги и т.н. Създайте две колони – една за булката и една за младоженеца. Така ще бъдете сигурни, че няма да пропуснете никои.

4. Покажете обич и уважение към родителите си.

Помолете вашите родители да напишат списък с гости, които те желаят да присъстват. Това може да са техни дългогодишни познати и приятели. Първо обаче определете с вашия годеник колко такива хора желаете да присъстват на сватбата Ви. Например по 10 човека на страна да бъдат поканени от родителите.

5. Прегледайте списъка отново и отново. 

Когато пишете списъка можете да постъпите и емоционално. Оставете списъка на страна за 1 ден. Седнете отново с годеника си и го прегледайте. Ще се учудите как сте могли да включите в него определени хора.

Снимки: Sara Hasstedt // личен архив

4
1 Дискусия за “Кой да поканите на сватбения си ден?”

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.