Есента вече е факт и сезона на есенните сватби започва. Когато говорим за есенна сватба обаче, трябва да имаме впредвид някои фактора.

 

1. Мястото

Изберете място, което да подчертае красотата на сезона, но едновременно е сухо и топло. Ако смятате да имате изнесена церемония, то предвидете шатри, в случай че завали дъжд.

2. Използвайте красотата на сезона

Есента е сезон, който е много красив и предлага естествен фон за вашата сватба. Есенната палитра от кафяво, жълто, кремаво, червено и т.н. е много красива и може да се използва като част от сватбата Ви.

3. Осигурете топлина и суша за гостите Ви

Несъмнено есенните сезони освен красиви са вече и по-студени. Не знаете в кой момент ще завали дъжд и ще задуха силен вятър. Поради тази причина предвидете чадъри и шалове за вашите гости. Осигурете им комфорт.

4. Естествен декор

Можете да включите различни елементи от есента като декор на сватбата Ви – кестени, изсъхнали листа и т.н. Тиквите също не са за подценяване. Те могат да Ви послужат като декор на много места, а освен това цената им не е толкова висока.

5. Сезонно меню

Нека и менюто Ви бъде сезонно. Ябълките този сезон са в разгара си. А кои не обича ябълков пай или печена тиква? Есенните месеци са леко хладни затова осигурете и топли напитки за Вашите гости – кафе, топъл шоколад, чай и т.н.

6. Използвайте есенни цветя

Есенните цветя са много красиви, а и ще Ви излязат по-евтино т.к. са сезонни. Полските, диви цветя също изглеждат невероятно стилни и романтични.

 

Снимки: Виолета Стоименова

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт