Когато започнем да организираме сватбата си, едно от първите неща, които трябва да решим е колко голяма да бъде тя – дали да имаме малка сватба или голяма сватба. За малка сватба се счита такава с гости до 50 човека. Вие, с вашия годеник сами трябва да решите какъв тип сватба искате.

Ето и няколко предимства да имате малка сватба:

Ще бъдете с хора, които обичате.

Едно от основните предимства на малките сватби е, че ще бъдете заобиколени от хора, които наистина са важни за Вас, които обичате и цените. Около Вас няма да има хора, които за първи път виждате на собствената си сватба и такива с които не сте се виждали и чували от 10 години.

Ще имате време да обърнете внимание на близките Ви.

Имайки малка сватба ще можете да обърнете внимание на важните хора за Вас. Да прекарате деня заедно с тях, да си поговорите с тях. При една голяма сватба от 200 човека, понякога не остава време от това да видите останалите гости да си поговорите с майка си и баща си.

Можете да си позволите мечтания декор.

Поради факта, че гостите Ви ще бъдат по-малко като бройка, това означава, че ще имате по-малко маси за декорация, както и пространство за декорация. По този начин ще можете да си позволите да имате точно тези цветя за които сте си мечтали, украсата за столове, която харесвате и т.н. Замислете се, че ако сте отделили 1000 лв. за декорация на 20 маси, това прави по 50 лв. за декорация на маса. Ако обаче имате само 3 маси, това прави по 333 лв. на маса.

Имате по-голям избор за място на сватбата Ви.

Малката сватба може да бъде направена почти на всяко място. По този начин ще можете да изберете желаното от Вас място за сватба, а не просто единственото възможно.  Да намериш банкетна зала за 200 човека е по-трудно и ограничаващо отколкото за 40 човека.

Време един за друг.

При големите сватби няма възможност Вие и Вашият съпруг да останете насаме. Просто да си поговорите, да си кажете какво чувствате, да се прегърнете и усмихнете един на друг. Големите сватби са свързани със стрес, задължение да говорите с всички гости, да обърнете внимание на всеки, а най-важният човек, този с който ще прекарате остатъка на живота си остава на заден план. При малките сватби можете да останете колкото време искате насаме. А и вашите родители и близки приятели няма да имат нищо против да Ви оставят дори за 1 час сами, да направите каквото Вие желаете.

Мечтаните снимки

Каквото и да си говорим за един фотограф е трудно да заснеме 200 човека гости. Колкото и да се старае и да снима без почивка, винаги може да се пропусне някои момент. Имайки обаче малка сватба, това няма да стане. Фотографът ще има време да заснеме всичките Ви гости, както и Вас и Вашия съпруг. Спомените след това от снимките ще останат за цял живот.

Релаксираща обстановка

Каквото и да си говорим да имате 200 човека на главата си, куп проблеми с които да се справите може да бъде стресиращо в даден момент. Когато сте заобиколени от близки хора, Вие ще се чувствате в по-спокойна и релаксираща обстановка, няма да има ненужно напрежение.

 

Снимки: Георги Стратиев

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт