Няма да крия, че зимата е любимият ми сезон и за мен няма по-романтично време за провеждане на сватба от снежните месеци на годината. Въпреки, че в България има обществено мнение, че зимата никои не сключва брак и това не са месеци за женитба, всъщност традицията е съвсем различна (прочети тук повече).

Подбрах 10 от най-популярните митове, легенди, детайли и съвета свързани със зимните сватби.

1. Зимните сватби трбва да се проведат на закрито.

Това всъщност е един мит. Абсолютно не е задължително да се проведат на закрито. Ако осигурите метод на отопляване, средства за стопляне – шалове, ръкавички, бар с топли напитки, няма реална пречка да проведете церемонията и на открито. Тук можете да се вдъхновите от уникални зимни сватби, които са и снежна приказка. Можете да съчетаете сватба на открито и такава на закрито, като проведете сватбената церемония навън, а банкета – на топло, закрито място.

4512870dcc696d9fcd5e2bc20ca9c174

2. Вдъхновете се от сезона.

Ако сте се спрели с Вашата половинка на зимна сватба, това означава, че обичате този сезон – снега, падащите снежинки, студа, приказната атмосфера … Използвайте всички детайли около зимата за декор на сватбата. Можете дори да използвате “естествена” украса, от природата – дърва за огрев с подходящи едно, две цветя са идеални за декор например; елховите клонки също могат да добавят нотка на романтика и т.н.

enhanced-31634-1415119405-7

3. Имате ограничения откъм дизайна на сватбената Ви рокля.

Това е друг мит свързан със зимните сватби. Няма никакво ограничение свързано с дизайна на Вашата рокля. Облечете това, което се почуствате красива, невероятна, Вашата рокля. Студ винаги ще изпитвате малко или много през зимата, така че се отпуснете и изберете нещо, което Ви допада. Помислете и за зимно наметало. Повече идеи за зимни наметки – тук.

enhanced-21789-1415037626-8

4. Не се ограничавайте само със “зимни” цветове.

Въпреки, че можете да използвате с пълна сила зимната атмосфера и природните дадености, не сте длъжни да се ограничавате само и единствено до зимната гама – бяло, синьо, сребърно, златно, червено, зелено и т.н. Всъщност избирането на ярък цвят може да придаде нотка на изненада и да зададе допълнителен тон на сватбата.

 

5. Няма нужда да се притеснявате за времето

През зимата времете е ясно какво ще бъде – студено. Така, че няма нужда да се притеснявате излишно и да гледате на ден по пет пъти какво ще бъде времето на сватбения Ви ден, ще вали ли, ще има ли вятър и т.н.

enhanced-10739-1415130496-3

6. Съобразете се със светлата част на деня.

Светлата част на деня през зимните месеци е по-къса и се стъмва по-рано. Когато правите графика за деня трябва да се съобразите с този факт, но не и да се ограничите. Стават чудесни снимки и на тъмно, под светлините на много свещи, нали?

 

7. Менюто през зимата е по-ограничено

В днешно време можете да имате всяка желана от Вас храна по време на сватбения банкет. Факт е, че някои от плодовете и зеленчуците не са в сезона си, но можете пак да се намерят на пазара. Сервирайте по време на сватбения банкет това, което на Вас и Вашия годеник Ви хареса, а не се съобразявайте със сезона.

 

Снимки: Pinterest

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт