Организирането на сватбата Ви е едно предизвикателство изпълнено с невероятни емоции.

1. Насладете се на годежа си

Да намерите човека до Вас – човекът с който искате да прекарате остатъка от живота си е прекрасно. Да усещате любовта. Насладете се на тези чувства. Насладете се изцяло на годежа Ви. Не започвайте още същата вечер на предложението да организирате сватбата си. Оставете организацията за малко на страна и се насладете на любовта помежду си.

2. Обявете годежа си

Вече имате пръстен на ръката Ви и искате всички да научат. Първо се уверете, че ще научат родителите Ви. Нали не искате да попадате в ситуация те да научат от Вашите приятели. След като обявите годежа си направете годеж по българските традиции. Нашите традиции са наситени с много обичаи и елементи. Дори да не искате да спазвате всички традиции на годежа можете да съберете на вечеря двете семейства и да се почерпите. По този начин ще покажете уважение към родителите си.

3. Определете истинския си бюджет

Никои не обича да говори за пари особено когато е свързано с любов. Истината обаче е, че трябва да седнете и да определите реалния си бюджет. Поговорете и с вашите родители и близки дали ще Ви помогнат финансово или не. В никакъв случай не разчитайте на парите, които смятате да получите като подарък на сватбата си. Почти всички подизпълнители искат да получат заплащането преди сватбата, а не след нея. Помислете реално колко можете да отделяте на месец за сватбата Ви. Не е реалистично да напишете в плана си, че ще отделяте 70% от месечния си доход за спестяване за сватбата.

4. Определете приоритети си като двойка

След като сте определили истинския си бюджет седнете и опредлете приоритети си като двойка. Как да определите приоритети можете да прочетете тук.

5. Определете стила на сватбата си

Много важно е да определите стила си като двойка и да знаете какво харесвате преди да започнете да се срещате с подизпънители. Те ще Ви задават въпроси свързани с Вашия стил, цветове които харесвате и т.н. Няма да е добре да обсъждате как искате да изглежда сватбата Ви и в какви цветове предпочитате пред сладкаря. Обсъдете това вкъщи на спокойствие.

6. Започнете да се срещате с потенциални подизпълнители

Потърсете подизпълнители които се вписват в цялостната Ви идея. Няма смисъл да се срещата със сладкар например след като не харесвате нищо от неговото портфолио. Той просто има друг стил на работа, които не Ви допада.

7. Приемете мнения и съвети

Добре е да изслушате какви идеи имат вашите роднини и приятели, но внимавайте. В даден момент можете да се объркате и да забравите изобщо каква е идеята, стила, темата на сватбата. Приемайте всички мнения с усмивка и благодарност, но взимайте предвид само тези, които Ви харесват и се връзват с концепцията Ви. В даден момент може да се окаже, че някои друг контролира организацията на сватбата Ви.

8. Насладете се на организацията на сватбата Ви

Стресът около организацията може да бъде много голям и изтощителен. Не забравяйте, че организирате сватбата си – върховата точка на любовта между Вас и годеника Ви. Насладете се на това. Не трябва да приемате всичко емоциално и враждебно. Приемете го с усмивка и позитивно настроение.

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт