Сватбеният Ви ден ще дойде толкова бързо, че няма да осъзнаете как е минало времето на годежа.

Има няколко задължителни неща, които не бива да забравяте да направите на сватбения Ви ден.

1. Спрете да се притеснявате!

Денят вече е факт и единственото, което трябва да направите е да му се насладите. Не се притеснявайте дали всичко е подредено, дали не забравяте нещо и т.н. Ако го направите няма да усетите положителната емоция от деня. Дишайте дълбоко и се усмихнете! Днес ставате Госпожа!

2. Делегирайте

Не е нужно да направите и свършите всичко сама. Научете се да разпределяте задачите и се доверете на хората около Вас. Те ще се спарявт чудесно!

3. Имайте резервен план

От изключителна важност е да помислите за резервен план за всеки елемент от сватбата. Ако нямате такъв в даден момент може да се окажете в недобра за Вас ситуация.

4. Отделете време един за друг

Вие се омъжвате, за да сключите брак с мъжа на живота Ви и този ден е единствено и само висша форма на любов между Вас двамата.Понякога поради забържания график, многото хора около Вас, не остава време да си отделите внимание един на друг. Откраднете си тези мигове! Останете насаме и си кажете “Обичам те!”.

5. Упражнявайте целувката си!

Целувката, в чест на обявяването Ви за съпруг и съпруга е паметен момент през деня. Отделете време обаче да се упражнявате, а на самия сватбен ден се насладете на момента! Ако не го направите има вероятност от вълнение да се сблъскате с партньора си.

6. Кажете “Благодаря!”

В днешно време повечето хора забравяме да изкажем благодарност на хората около нас, на тези, които ни обичат и които са се постарали да превърнат мечтания сватбен ден в реалност. Не забравяйте да им кажете дори само “Благодаря!”. Вашите родители и близки ще оценят много този жест.

7. Пропуснете наложените традиции

Една от причините да започна да водя този сватбен блог беше именно тази. Непрекъснато чувах, че това така се правило, онова така …… А когато задам един логичен въпрос на човека отсреща, като “Свалянето на жартиера  на булката от младоженеца не е българска традиция. И какво всъщност искате да покажете с тази традиция? Какъв смисъл виждате в нея? “. Винаги получавам един и същ отговор: “Ами незнам, но нали така се прави в България! “.

Не се съобразявайте с наложените от обществото мнения и стандарти относно сватбите . Това е Вашият ден и Вие трябва да се чувствате комфортно. Ако не виждате смисъл в дадена традиция – пропуснете я.

8. Хранете се и пийте течности

Вълнението на сватбения ден е найстина много голямо и повечето пъти младоженците забравят да се хранят и пият течности. Това е огромна грешка. Вземете си няколко буилки с вода и пийте редовно през деня от нея. Отделете време и да хапнете нещо, дори на бързо. Не забравяйте и за закуската. Защо пък да не си направите сватбена закуска с младоженеца? Така ще си отделите и малко време насаме преди да започне деня.

 

Снимка: Галя Руденко

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт