Променихте ли си вече статуса си във Facebook на “сгоден”? Днешно време двойките разбиват сватбените традиции от всякъде, а с навлизането на социалните мрежи в нашия живот, те промениха дори планирането на сватбата. Все повече бъдещи младоженци обвързват техния личен живот и стъпките по планирането на сватбата им със социалните медии. В това няма нищо лошо, но трябва да спазите някои основни правила.

1. Кога да съобщите голямата новина

Може би Ви се иска в момента, в който сте чули заветния въпрос “Ще се омъжиш ли за мен?” да го публикувате във Фейсбук, но това не е добра идея. Хубавите новини се разпространяват бързо и има опасност в момента в който някои близък го види, да започне да звъни на майка Ви, на леля Ви и на които се сети, за да им честити добрата новина. Това ще нарани много вашите роднини и близки хора. Уверете се, че сте казали първо на семейството си за добрата новина и на близките Ви на сърцето хора и след това го обявете публично.

2. Ами тези, които не са Ви “приятели” във Фейсбук?

Въпреки, че днес почти всеки има профил в социалната медия, има все още хора, които нямат такъв и не желаят да си създават. Не забравяйте, че и на тях трябва да съобщите новината. Научавайки от втори човек, може да се окаже нараняващо за тях, особено ако са Ви близки.

3. Избегнете свръх “споделянето”

За Вас сватбения ден е дълго очакван ден и кипите от енергия и вълнения относно него, но не всичките Ви приятели са на тази вълна. Няма нужда да публикувате по 50 снимки на ден със сватбени торти и рокли и да питате непрекъснато приятелите Ви какво мислят за тях. Накрая има опасност да им станете крайно досадни. Вариант е да създадете затворена група, в която да поканите най-близките си приятели и там да споделяте какво Ви хрумне свързано със сватбата.

4. Не създавайте впечатление, че всички ваши приятели са поканени

Понякога булката и младоженеца са толкова развълнувани, че могат да напишат неща в постовете си необмислено и да излезе, че всички ваши приятели от Фейсбук са поканени, а това може да не е така. Ако нямате намерение да каните всички, не пишете нищо което да кара хората да мислят така.

5. Ще пропуснете “Уау” ефекта

Ако публикувате много информация относно всеки детайл от сватбата си, публикувате снимки на роклята Ви (как я избирате, първа проба, втора проба, проба с бижута, проба с обувки и т.н. например), на тортата и на всичко останало, то каква ще бъде изненадата за Вашите гости? Те вече знаят всичко и са присъствали на вашата виртуална сватба.

Снимка: Деян Стоев

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт