Вашата сватба трябва да бъде отражение на самите Вас като двойка и да има единен стил и чувственост. През последните години в целия свят стана модерно сватбите да имат определена тема. Темата на сватбата представлява акцент върху който се набляга и така отделните елементи добиват свързаност и единност. В никакъв случай не бъркайте темата на сватбата с нейния стил. Ако искате романтична и елегантна сватба – това е стилът, а не темата. Можете да изберете като тема например цветето роза.
Важно е темата на сватбата  да бъде забележима, но в никакъв случай не прекалявайте с нея. Ако изберете за тема пеперуди, то не е нужно тя да присъства на всяко възможно място – от поканите до букета на булката и т.н. Накрая резултата ще бъде точно обратен – претрупаност и кичозност.
Важно е да изберете за тема нещо което Ви подхожда и харесвате. Нека бъде във ваш стил. Може да бъде любимата Ви храна, любима песен или цвете – важно е, че ще бъде лично ваша тема.


Мода
– падате си по модата, тогава изберете тема свързана с нея. Може да бъде Ретро мода, Диор или пък тъмни очила.Ето няколко идеи за тема на сватбата:

  • Цветя – това е може би най-често срещаната тема на сватба – от рози до лалета. Изберете ваше любимо цвете и го вградете в повечето елементи на сватбата
  • Музика – изберете ваш любим певец или песен. Може вместо табелки на масите с числа, да поставите табелки с имена на песни на изпълнителя.
  • Спорт – изберете любим спорт. Включете както елементи от този спорт, така и известни спортисти, които го практикуват.
  • Пътешествия – ако обичате да пътувате това е вашата тема. Изберете си една любима дестинация, която е важна за Вас като двойка.
  • Културна – ако държите да включите в сватбата си елементи от Вашата култура и произход, то това е един перфектен начин. Може да прибавите традиционните български мотиви и български елементи.

Дали ще изберете сватбена тема или не зависи само от Вас самите. Аз мисля, че е много по-важно да създадем определен стил и емоция у гостите ни, отколкото да имаме тема. Нямайки конкретна тема ние можем да включим различни елементи и детайли, които харесваме и да не се ограничаваме само в едно нещо.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт