Определянето на реалния сватбен бюджет и неговото разпределение е една много трудна и отговорна задача. Както бях писала в предишна статия ( можете да я прочетете тук ) всяка двойка трябва да определи само свойте приоритети и ням точна формула за кое перо колко пари отиват. Накои може да предпочетет да даде 20 % от бюджета за живи цветя, друг да даде 60 % за храна и алкохол. Определете сами своя бюджет по пера.

Въпреки, че всичко е индивидуално Сватбената асоциация от Великобритания излезе със статистика. В България няма точни данни нито колко иизлиза средно една сватба, нито как са разпредели средно парите по пера. Нека обаче погледнем Британската статистика за 2012 год.

Разпределение на сватбения бюджет

18 % Сватбен банкет
14 % Меден месец
7 % Напитки и алкохол
6 % Булченска рокля
5 % Наем на място за церемонията
4 % Фотограф
4 % Заснемане на видео
3 % Печатни материали
3 % Транспорт
3 % Халки
2 % Цветя
2 % Сватбена торта
1 % Костюм за младоженеца
1 % Декорация на церемонията и на банкета
1 % Обувки
1% Букет за булката
4% други разходи

Преценете сами с вашия годеник кое е важно за Вас и кое не. За мен лично едно от най-важните неща е фотографът, защото снимките ще останат спомен за цял живот, а от алкохола няма да остане никакъв спомен. Важно е от начало да си определите процентни лимити и ако надвишите някои процент, то трябва да намалите бюджета на друго перо.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт