Можете да планирате сватбата си около локация, сезон или специална дата. Ако искате определено място е добра идея да резервирате доста време предварително. Обмислете бюджета за сватбата, възможността на гостите да дойдат и колко време ще ви трябва, за да планирате всичко. Запомнете, с годеника си ще празнувате тази дата до края на живота си, така че я изберете мъдро.

1.Помислете за специална за вас двамата дата
Много сватбени дати са свързани със специални дни като рожден ден, първия ден в който сте се запознали, първа любовна среща, първа целувка и много други. Ако искате специфична дата уверете се, че ще запазите желаното от вас място на време, защото хубавите локации се резервират с месеци предварително.

2.Планирайте около сватбеното пътешествие
Ако сте решили точно кога и къде ще бъде меденият ви месец, можете да изберете дата за сватбата, която да е близка до точно този период от годината. Няма по-хубаво нещо от това да продължите сватбената емоция на една страхотна дестинация след сватбата. В някои случаи, можете да поканите и сватбения си фотограф с вас, за да ви направи професионална следсватбена фотосесия на пътешествието ви.

 
3.Помислете за деня от седмицата
По традиция най-предпочитания ден за сватба е събота, тъй като най-много хора са свободни тогава. Тук трябва да знаете, че на някои дестинации съботния ден е и най-скъпият. Ако решите да се омъжите в делничен ден, това може да се окаже добре за бюджета за сватбата. Много двойки по тези съображения предпочитат петък, неделя или дори средата на седмицата. Близките и приятелите би трябвало да успеят да съобразят графика си с това решение.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- хоризонтален банер --> <ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-9509359831290974" data-ad-slot="4329061749" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>

4.Изберете си сезон или месец за сватбата
Ако не държите на точно конкретна дата, можете да помислите за любимите си периоди от годината. Има ли специфичен месец или сезон в който бихте искали да се омъжите? Периода, който ще предпочетете ще повлияе на избора на мястото, на креативните ви сватбени снимки, цветовете, темата за сватбата и дори менюто, така че е важна стъпка. Когато изберете сезона, ще можете и да решите по-лесно кой ще е месеца, а после и датата.

5.Проучете времето
След като си изберете месец и дата за сватбата, започнете да проучвате какво е било времето миналата година и какво се очаква да бъде времето тази година. Ако е достатъчно близо до датата, прогнозите вече трябва да са сравнително точни. Вземете под внимание и как ви се иска да изглежда дестинацията, на която сте решили да направите вашата сватбена фотосесия – дали ще е есенен прошарен фон, пролетен отрупан с цъфтежи или пък “зеленото” лятно време, а защо не и красивите корони на дърветата без листа по тях, през зимата.

6.Решете дали искате сватбата ви да е на открито или закрито 
Ако искате сватба на открито, съвсем естествено, задължително трябва да вземете предвид сезона. През пролетта и есента е много вероятно “да ви провърви по вода”, а през зимния сезон закритата локация си е задължителна. Началото на лятото, когато все още не е изключително горещо е един от най-предпочитаните моменти за сватба.
7.Дайте си сметка колко време искате да сте сгодени
Тук натежава въпросът: От колко време ще имам нужда да планирам сватбата? Ако се сгодите през пролетта и идеалния ви момент за сватба е отново през пролетта, това означава, че ще бъдете годеници една година. Ако прецените, можете да скъсите този период на шест или седем месеца в зависимост от датата, която сте си избрали.

8.Вземете под внимание бюджета за сватбата
При избиране на датата за празненството ви трябва да знаете, че е много по-скъпо да се омъжите през лятото отколкото през всеки друг сезон. Много от хубавите и предпочитани места за сватби са изключително заети през този период от годината. Затова както казахме, ако все пак решите, че летния сезон е вашето перфектно време за сватбата, трябва да резервирате от рано, но и да знаете, че този избор струва по-скъпо от друг.

Не правете компромиси с любимото си място и дата. Насладете се на процеса на избиране и планиране на голямото събитие, защото то е само веднъж в живота. Не забравяйте, че трябва да откриете и най-добрия сватбен фотограф, за да запечата спомените ви. 

За автора

Балин Балев

Здравейте, казвам се Балин Балев и съм сватбен фотограф.Занимавам се с фотография от дете. Фотографията е част от мен, израстнал съм с това изкуство. Аз отговарям да заснема и уловя едни от най-хубавите моменти в живота на клиентите си и не правя компромиси. Най-важното за мен е резултатът – да създам кадри, които клиентите ми и тяхното семейство да ценят.

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт