Pinterest е социална мрежа, която е сравнително млада – на около две години. Тя набира все повече популярност в света и вече има милиони регистрирани потребители в нея.

pinterest-logo

1. Какво представлява Pinterest

Регистрацията в Pinterest е лесна и става само с e-mail. След като създадете профила си, подобно на Facebook, можете да създавате нещо като папки – Boards, в които да запаметявате всичко което Ви харесва из уеб пространството. Можете да създадете Boards – сватбени рокли, сватбени торти, покани и т.н. Можете да вземете идеи от нашия профил в Pinterest – http://www.pinterest.com/1prekrasenden/boards/  за заглавия на папките. Снимки в тези папки можете да записвате от други потребители, които ще започнете да следите (подобно на приятелите във Фейсбук) или да качвате директно в папката си от интернет сайт или от вашия компютър. Идеята на социалната мрежа е да запишете всичко, което Ви харесва в дадена тематика на едно място и да търсите вдъхновение от други потребители.

2. Намирате вдъхновение

Използвайки тази социална мрежа можете да откриете голямо вдъхновение и много идеи за вашата сватба даже повече ако напишете просто “сватбени торти” в търсачка като Гугъл.  Когато обаче търсите идеи можете да се объркате тотално в мрежа като тази и накрая да имате запазени над 200 снимки на торти, но и Вие да не знаете какво искате и какво правите изобщо. Определете стила си, цветовата си схема, темата на сватбата си и запазвайте снимки, които отговарят на вашите изисквания.

3. Споделени емоции

Ако вашите приятели имат профили в Pinterest могат да създадат папка за вашата сватба и там те да записват неща, които смятат, че ще Ви харесат.  Това е един много по-лесен начин отколкото пращането на линкове по скайп или e-mail с прикачени файлове снимки.

4. Останете вярни на себе си

Ще видите стотици снимки на всичко възможно свързано със сватбата Ви, но не забравяйте, че вашата сватба трябва да разкаже вашата история на любовта Ви и да Ви отразява като личности.

Смятам, че Pinterest e удобна социална мрежа за организиране на процеса по планиране. От Вас зависи дали ще Ви допадне и ще започнете да я използвате или предпочитате да си запазвате снимките на компютъра си или пък предпочитате папка, в която да си пишете и да събирате изрезки от списания.

Снимка: Балевски фотография

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт