Сватбата вече мина, Вие сте се върнали от медения месец и е време да се замислите дали не е добра идея да кажете “Благодаря!” на тези, които са били част от Вашия Голям ден. Хората, на които трябва да благодарите могат да се разделят на три основни групи: семейство, гости и подизпълнители.

1. Семейство

Вашите родители и близки хора от семейството са Ви били подкрепа по време на организирането и на самия ден. Те са били до Вас през цялото време. Дори и да не са успели да бъдат до Вас по време на планирането, то те са се вълнували не по-малко. Добър начин да им благодарите за подкрепата е да поканите Вашето семейство и това на съпруга Ви на вечеря. Не е нужно да бъде скъп ресторант, може да ги поканите и у Вас.  Можете да им напишете и благодарствено писмо, да им обясните колко се радвате, че те са били до Вас  в този важен момент. Тази вечеря също така ще бъде още един чудесен повод двете семейства да се опознаят по-добре.

2. Гостите

Има няколко варианта, чрез които да изкажете благодарност на гостите Ви. Единият е да им напишете благодарствено писмо. Ако искате да спестите финанси от закупуването на картички и пощенски разходи, можете да им напишете e-mail или да им изпратите съобщение в социалните мрежи. Ако са Ви близки приятели, най-добре е лично да им звъннете по телефона.

Когато пишете благодарствения текст се обърнете лично към получателя – по име. Също така благодарете за конкретния подарък, които сте получили.

Например:

Скъпа Мария,

Ние, с Иван сме много щастливи, че ти беше част от нашия сватбен ден. Благодарим ти от все сърце и за прекрасния часовник. Той седи много добре в кухнята ни.

Поздрави,

Сем. Петрови

Напишете текст според Вашия стил на писане и изказ. Важното е да бъде от сърце.

3. Подизпълнители

Ако сте останали доволни от услугите на подизпълнителите е редно да им благодарите. Това можете да направите, като им звъннете лично или им изпратите писмо. Заедно с благодарственото писмо изпратете и цветя. Помислете евентуално и за това да им дадете бакшиш. Тук можете да прочетете повече за “Да дадем ли бакшиш на нашите подизпълнители?”. Ако наистина сте доволни от свършената работа от подизпълнителя, напишете мнение за неговата работа, което да публикува на уеб сайта си и в социалните медии. За него/нея това ще е най-голямата награда, а в същото време ще е добра реклама и за бъдещи булки.

 

Всеки човек има свой собствен начин да изказва благодарност. Вие най-добре познавате Вашите близки и гостите си и знаете кое ще ги зарадва и трогне и кое не.

Снимка: The rose garden

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Ателие Мънисто
отговори

Ателие Мънисто

Много хубава статия, доброто възпитание го изисква , дори и при нас да не е част от етикета … все още, но ние вярваме в желанието на българина да се развива

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт