В момента времената са крайно несигурни и не се знае как ще се развие обявеното извънредно положение в България във връзка с разпространението на COVID-19. Това навежда на мисълта много двойки да отменят сватбата си без да уточняват нова конкретна дата или да променят датата и.  
Един от много неприятните аспекти на това е да съобщите на всички гости за Вашето решение. В най-добрия случай гостите трябва да прояват разбиране. Много събития се отменят, както културни, така и спортни, развлекателни и пр. 

Как да съобщите на гостите си?
Моят съвет е на най-близките си роднини, приятели, доверени хора да звъннете лично по телефона и да им обясните ситуацията. Не можете да ги видите лично в днешно време, но поне контактът по телефона ще им покаже, че ги цените и са важни за Вас и Вашия годеник. На всички останали гости можете да изпратите имейл, с който да ги уведомите за промяната. Прегледайте обаче отново списъка с гостите си и преценете кои гости не следят пощенската си кутия и е малко вероятно да я отворят и да прочетат имейла. На тях също звъннете по телефона.  В света на социалните медии днес, можете да изпратите и лично съобщение на гостите по една от тях. Комуникацията в социалните медии обаче не се счита за официален канал за комуникация и ако имате възможност изберете изпращане на имейл.
Вашият уеб-сайт
Ако имате уеб-сайт е много важно да обновите цялата информация относно новата дата и евентуалните промени, които може да има - локация и пр. Важно е да проверите и до кога Ви е валиден домейна и хостинга. Може да изтекат преди новата датата на сватба. Когато обновите уеб-сайта си изпратете имейл на свойте гости с новата информация и задължително им напишете, че ще поддъжате актуална информацията на уеб-сайта.
Всички разбират и осъзнават каква е ситуацията в днешно време и ще прояват разбиране към Вас и трудното решение, което се налага да вземете. Бъдете честни с гостите си, дайте им нужната информация и ги дръжте непрекъснато в течение. Гостите ще Ви бъдат благодарни за загрижеността, която проявате към тях.


Снимки: Ginna Roe

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт