Краят на сватбения ден е от изключителна важност. Чрез него хората ще запомнят края на празненството и е толкова важен колкото и началото на деня. Ето едни от най-популярните начини за грандиозен финал.

1. Разрязване на сватбената торта

Традицията повелява заедно с Вашия съпруг да разрежете сватбената торта и да се захраните иден друг, за да Ви е сладък живота. Можете да направите разрязването на торта финала на вечерта. По този начин ще поставите и акцент върху тортата.

e244cbb73290b80a3b73bf276a843440

2. Фойерверки

Грандиозен финал на сватбения ден са фойерверките и различните пироефекти. Не забравяйте обаче, че правенето на пироефекти трябва да бъде дело само на специалисти. Тук можете да прочетете повече за тях от нашия сватбен органайзер.

 

3. Реч

Много тържествен вариант за завършек на сватбения ден е произнасяне на реч. Речта може да бъде казана както от младожененците, така и кума или родителите на булката и младоженеца.

d9770f4cd4df13d962b5d3596cd5ae3b

4. Тържествено заминаване 

Друг вариант за край на сватбеното празненство е Вашето заминаване със сватбения автомобил. Този вариант е особено подходящ ако планирате да заминете на меден месец още веднага след сватбата. Това също така е и повод да поставите още един акцент върху сватбеното возило.

MC_751$!600x

5. Безкрайна любов

В България по-разпространения начин за приключване на сватбения ден е в танци и веселба без конкретен край на деня. В Западна Европа и Америка е възприето дори на поканата да бъде обозначен краят на сватбения ден, докато у нас това не се среща често. В повечето случай сватбения банкет и танците продължават до късно и всеки гост сам напуска сватбата когато прецени като си вземе лично довиждане с младоженците и техните близки.

 

Вие трябва сами да прецените дали да поставите край на сватбения си ден или предпочитате да няма такъв. 

 

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт