На световната сцена на сватбите и сватбените агенции има всякакви и много статистики. В България обаче има много малко официални данни. Националния статистически институт е публикувал на сайта си официални данни за броя сключенни бракове в България за 2012 год. За мен лично тази статистика е много интересна. Ето и някои от фактите:

Сключени бракове
ОбщоВ градоветеВ селата
България         21 167         16 357          4 810
София (столица)                                       4 622

Пловдив                                                                      2 151

Бургас1 357
Варна1 415

Видин                                                          158

От статистиката става ясно, че има много по-голям брой сватби в градовете. В София са се провели най-много сватби, а във Видин най-малко – само 158.

Друга интересна за мен статистика беше възрастта на хората сключили брак в България. При жените най-голям процент е в групата на 25-29 години и при мъжете се запазва същата тенденция.

На сайта на НСИ има найстина интересни статистики, които те карат да се замислиш. Ако имате време и желание можете да ги разгледате.

Източник: НСИ
Снимки: Ajur Wedding

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт