Организирането на сватба е свързано с много митове и легенди, дали обаче всички от тях са истина?

Мит 1: Декорацията на церемонията/банкета излиза много скъпо

Факт: Факт е, че декорацията на мястото за церемонията и на банкета може да излезе скъпо, но това не е задължително. Всичко зависи от Вашия избор – има декоративни решения, както за по-малък бюджет, така и за по-висок бюджет. Вместо да влагате средства от бюджета в много разнообразни малки детайли и декорации, помислете за варианта за няколко големи декоративни акцента, които да бъдат кулминацията на сватбата Ви.

Изберете място, което изглежда невероятно и по този начин ще спестите от декорация. Имайки за фон, естетично и красиво място, ще трябва само да акцентирате наличното, а не изцяло да пресъздавате визия и стил.

1186158_571791186192080_1116791359_n

Мит 2: Готовите пакети в ресторантите излизат винаги по-евтино

Факт: Много хотели и ресторанти в България предлагат освен сватбени куверти и пакети с различни допълнителни опции, като сватбени пити за посрещане и разчупване от младоженците, украса на масите, калъфи за столовете, табелки с имената на масата и т.н. Вариантите за подобни пакети са много, но не винаги те Ви излизат по-изгодно. Проверете цените на допълнителните елементи при съответните подизпълнители или се консултирайте със сватбения Ви агент, ако имате такъв, кой вариант излиза по-изгоден за Вас.

Мит 3: Сватбените агенти излизат много скъпо

Факт: Повечето бъдещи младоженци смятат, че сватбените агенти им излизат много скъпо и те не могат да си позволят техните услуги. Истината обаче е, че наемането на такъв ще Ви спести пари. Сватбените агенти познават сватбения бранш и могат не само да изготвят визията на сватбата Ви, но и да Ви консултират къде ще намерите най-изгодните цени за бюджета Ви. След като определите с годеника си бюджет за сватбата, сватбения агент ще Ви помогни да се вместите в него.

1236066_587510681286797_712241412_n

Мит 4: Сватбената торта е задължителен елемент

Факт: Почти всички сватби завършват със сватбена торта, но това всъщност не е задължителен елемент.  Не се ограничавайте само до тортите, помислете и за други алтернативи, като френски макарони, крокенбуш, кекс, сватбени палачинки, кексчета и т.н. Избирайки и друг алтернативен вариант може да Ви спести значителна сума от бюджета Ви.

Мит 5: Длъжни сте да се съгласите с подизпълнителите на локацията

Факт: Част от ресторантите и хотелите имат свой собствени подизпълнители – декоратори, сладкари, флористи и т.н. Вие обаче не сте длъжни да се съгласите да използвате само техните услуги. Ако не сте доволни от това което сте видели на вече състояли се сватби в локацията и след предварителна среща с тях, поговорете с управителя, че искате да наемете собствени подизпълнители. Ако той/тя Ви откаже, се замислете дали наистина искате да резервирате това място, след като не искат да се съобразят с Вашето мнение и Ви налагат с кого да работите.

Снимки: Brumley&Wells

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт