Планирането на сватбата е много вълнуващ момент, който обаче е съпроводен и с много въпроси и неизвестности. Най-ярките и запомнящи се сватби са тези, които са отражение на същността и любовта на двойката. За съжаление обаче в България все още битуват много митове и “стандарти” как се провежда сватба и повечето двойки се страхуват да покажат индивидуалност.

Мит № 1 – Подписването става в Обредна зала

Слагането на подписите чрез които ставате Съпруг и Съпруга според българския закон се осъществява в ритуална зала в Обреден дом. Това обаче не винаги е задължително. На определени населени места можете да изнесете ритуалната книга и да подпишете на изнесена церемония. Увехтяли зали, стара мебелировка, невъзможност за декорация на помещението, ограничение в продължителността на церемонията и т.н. Гостите Ви не се интересуват от юридическите формалности и ако не е възможно да бъде изнесена книгата, то подпишете предварително и в деня на сватбата имайте сватбената церемония на мечтите си.

Мит № 2 – Сватбеният банкет се провежда в ресторант

Местата за провеждане на сватбения банкет са практически неизчерпаеми. Не се ограничавайте само и единствено с ресторантите. Банкетите сред природата, в арт галерия, на историческа местност са не по-малко забележителни и очарователни. Само когато излезете извън рамката на възприетите норми в България ще имате сватба, която е исренно Ваша и отразява Вашите желания.

Мит № 3 – Сватбените агенти излизат много скъпо

Сватбените агенти са неизменни помощници в днешно време. Те имат вързки с подизпълнители от бранша, имат знания и опит как трябва да се случат нещата и как да бъде разпределен сватбения бюджет. Наемането на сватбен агент ще Ви спести пари и ще пощади Вашите нерви.

Мит № 4 – Булчинската рокля е бяла

Белият цвят на булчинската рокля символизира чистота и невиността на булката. Не се ограничавайте обаче само и единствено с бял цвят. Има толкова прекрасни рокли и в други цветове. Всъщност традицията роклята да бъде бяла е сравнително нова – на около 100 год. Ако пък не искате да “рискувате” с черна рокля например, можете да добавите цветен акцент към тоалета си – колан, брошка, цвете и т.н.

Мит № 5 – Сватба се прави с много гости

Другият мит е свързан с броя на гостите, които ще присъстват на сватбата Ви. Митът, че сватба се прави с много гости все още битува. Това обаче не е така и избирайки да поканите малко на брой хора ще бъдете заобиколени от хора, които обичате и цените. Предимствата на малките сватби са много. Ще имате възможност да отделите повече време на хората, които обичате и в същото време ще спестите от някои пера в бюджета.

Мит № 6 – Най-добрият подарък за младоженците – пари!

Счита се, че винаги едно бъдещо семейство има нужда от финансова помощ и даването на пари като подарък от сватбата е най-добрия вариант. Това обаче не винаги е най-подходящата опция. Помислете за съставянето на списък с желаните от Вас подаръци.

Мит № 7 – Сватбеният автомобил трябва да бъде скъп и луксозен!

Счита се, че сватбеният автомобил задължително трябва да бъде скъп и луксозен, ако е лимузина – най-добре! Това също е мит. Транспортът на Вашата сватба трябва да отговаря на стила и темата на сватбата и можете да изберете и други алтернативни варианти.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт