След сватбената рокля, сватбените обувки са може би следващия най-важен елемент от визията Ви. Сватбените обувки са не по-малко важни. За мен лично са еднакво важни със сватбената рокля.

Преди да започнете да търсите перфектния чифт, имайте предвид следните съвети.

Комфорт
Нито едни обувки, независимо колко красиви са не си заслужават носенето, ако то е болезнено. Ще бъдете на крак с часове и ще танцувате също с часове, затова не пренебрегвайте комфорта.
 
Височината
Трябва да имате точната височина на обувките при първата проба на роклята, за да могат да я подкасят спрямо нея. Изберете височина с която се чувствате комфортно и няма да се затруднявате да ходите. Не забравяйте да се съобразите и с височината на годеника си.
На токчета или не 
За да решите дали да бъдете на токчета или не, първо трябва да прецените къде ще бъде сватбата и ще бъде ли там комфортно да се върви с токчета. Ако сватбата Ви е на плажа, то токчетата няма да бъдат подходящи. Второто важно нещо е да си отговорите честно на въпроса - можете ли да вървите спикиойно на токчета или не. Сватбата не е подходящ повод за първото Ви обуване на токчета през живота!
Изберете два чифта обувки
Изберете си втори чифт ниски сватбени обувки. По този начин ще можете да се преобуете когато се изморите от токчетата и да танцувате на воля!

Определете бюджет за обувките
Колкото и да е неприятно, че трябва да се засегне въпроса с бюджета и сватбата на мечтите, но това е определящо що се отнася къде точно ще търсите сватбените обувки. Моят съвет е да не пробвате обувки над бюджета си защото има опасност да се влюбите толкова много в даден чифт и след него нито един да не Ви грабне.
Носете ги винаги когато можете
Въпреки, че това са Вашите сватбени обувки моят съвет е да ги носите непрекъснато когато имате възможност! Не ги пазете в гардероба си.
Бъдете креативни
Не се придържайте към правилото, че сватбените обувки трябва да бъдат бели или кремави. Може да изберете обувки в някой от цветовете на сватбата или във Вашия любим цвят.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт