Добре е 3 месеца преди сватбения ден да посетите Вашият дентален лекар за преглед и почистване на зъбен камък.

Прегледът е процедура, при която Вашият лекар по дентална медицина установява дали има заболявания по зъбите или тъканите около тях (венец, кост.). При прегледа може да бъде назначена и допълнителна диагностика – например панорамна или секторна рентгенография, която помага за откриване на скрити увреждания на тъканите.
Навременното им установяване от лекуващия Ви дентален лекар може да спести редица неприятни емоции преди или по време на сватбата, а дори и по време на медения месец след нея. 3 месеца може да изглеждат твърде голям период, но някои лечения могат да продължат над месец, особено в разгара на подготовката за сватбата. 

Почистването на зъбен камък е ключов начален етап от всяко едно лечение. Отстраняването му над и под венеца се осъществява с машинни и/или ръчни инструменти. Това подобрява значително здравето на венеца, неговата чувствителнос и цвят. В допълнение естетиката на Вашата усмивка осезаемо ще се подобри, тъй като по време на почистването се отстраняват и оцветените налепи по Вашите зъби!
След почистването на зъбен камък, ако все още не сте удовлетворени от цвета на Вашите зъби, можете да си направите избелване за една блестяща усмивка!
 

За автора

Д-р Венцислав Иванов

Д-р Иванов е лекар по дентална медицина със засилен интерес в областта на естетичната дентална медицина и комплексното възстановяване на случайте.Дентален център Биодент www.biodent.bg

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт