Освен планирате на избора на рокля, трябва да помислите какво смятате да правите със сватбената си рокля след сватбата си. Ето няколко идеи.

Trash the dress

Планирайте фотосесия след сватбата, в която да “разрушите” роклята си. Тук можете да прочетете повече за това какво представлява този стил фотосесия.

Химическо чистене или не?

Трябва да помислите сериозно и за това дали искате да дадете роклята си на химическо чистене или не. Основното, с което трябва да се съобразите е материята и модела на роклята. Имайте предвид, че колкото и професионално да работят в химическото чистене, може и да не успеят да почистят роклята Ви, без да я повредят. Поради тази причина, най-добре поговорете със служителите в химическто чистене и преценете сами дали предпочитате роклята да остане в този вид или ще я оставите да я почистят.

Модифицирайте я

Определени модели рокли позволяват да бъдат модифицирани, така че да се носят и за други поводи. Не всички булки обаче са готови да се разделят с роклята си в оргиналния ѝ вид.

Съхранете я

Ако смятате просто да я приберете на сигурно място, то се погрижете да го направите добре. Сгънете я по най-подходящия начин според модела ѝ. Проверявайте редовно за молци или други възможни насекоми, които могат да я повредят.

Дарете я

Ако имате близка позната или роднина, която знаете, че няма да има нужните финанси, за да си закупи собствена сватбена рокля, можете да помислите за варианта да ѝ я дарите. Ако не сте готова да се разделите с роклята си, то тогава помислете за варианта само да я заемете и след това да си я вземете отново.

А Вие какво смятате да правите с Вашата рокля след сватбата ?

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт