Красивите и здрави устни са от изключителна важност за цялостната визия на булката. Дори и най-луксозното червило ще изглежда зле върху устните Ви, ако не се погрижите за тях.

Устните често се напукват, особено през зимните месеци, т.к. студеният въздух дехидратира кожата. Устните обаче може да са дехидратирани и през останалата част от годината. Трябва да се грижите за  тях непрекъснато, за да не допускате да бъдат напукани, особено на сватбения ден.

Ето няколко съвета как да се грижите за устните Ви:

1. Напукване.

Най-ефективният начин за възстановяване на сухи и напукани устни е използването на специален балсам.  Най-добре е той да бъде и слънце защитен, да съдържа вит.А, С или Е.

2. Хидратиране

Важно е също така да приемате достатъчно количество вода всеки ден. Това ще се отрази и на хидратацията на устните Ви.

3. Не на вредните навици

Спрете да облизвате и прехапвате устните си. Тяхната кожа е много тънка и лесно се наранява.

4. Цепнатини

Те се получават, ако въздухът е сух, особено в стаята където спите. За да избегнете появата на цепнатини, слагайте върху устните си овлажняващ балсам преди лягане.

Ако искате усмивката Ви да сияе на сватбения ден, започнете да се грижите за устните Ви още днес.

Не забравяйте да си вземете и балсам за устни във Вас на сватбения ден – с толкова целувки и усмивки ще имате нужда от него! :)

 

Снимки: Emily Steffen

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт