Купуването на сватбената Ви рокля може би ще бъде едно от най-вълнуващите Ви преживявания преди да кажете заветното “Да!”. Преди да се впуснете обаче по магазините за лудо пробване на рокли трябва да се подготвите добре.

1. Определете стила си

В предишна моя статия вече писах как да определите стила си /можете да я прочетете тук/. Трябва да знаете какво искате като стил и визия. Например ако сватбата Ви е строго официална с изискана официална вечеря, няма смисъл да гледате и пробвате плажни рокли.

2.Потърсете вдъхновение

Прегледайте сватбени и модни списания, блогове, сайтове. Отделете роклите които Ви хванат окото.Не трябва да се чудите “Това харесва ли ми?” Ако се чудите значи не е вашата рокля. Щом я видите трябва веднага да Ви хареса, да се влюбите в нея.

3.Намерете магазини/шивачи

Следващата стъпка е да намерите магазини където да пробвате рокли. Не трябва да отидете само в магазините откъдето сте харесали роклите от списанията. На място в магазините има много модели и варианти. Няма как да изложат всичките си модели в една статия или реклама.Тези изрезки са само ориентир за специалистите какво харесвате и в каква насока те да Ви търсят рокля. Имайте в предвид, че повечето булченски салони приемат клиенти само с предварително записан час. Звъннете и си запишете час. Не препоръчват обаче за един ден да си запазите повече от 2 часа. След два магазина ще се много изморени и вече ще Ви е все едно какво пробвате и как изглеждате.

4.Вземете точните хора с Вас за съвет

Основна грешка при търсенето на рокля е взимането на прекалено много хора за компания с Вас. Няма нужда взимате 10-15 човека с Вас – от първите братовчедки до приятелката на най-добрата Ви приятелка. Многото мнения и хаосът които ще настъпи само ще Ви обърка. Вземете 2-3 човека с Вас на чието мнение държите и които Ви подкрепят.

5.Определете бюджет

Това е едно от най-важните неща, който да направите преди да започнете да търсите роклята. Знам, че роклята за всяка булка е нещо емоционално и безценно, но за съжаление днешно време всяко нещо си има цена. Определете бюджет и се придържайте стриктно към него. Ако пробвате рокля много над бюджета Ви има опасност да се влюбите толкова много в нея, че след това нито една рокля няма да Ви допадне. Съветът ми е да не пробвате рокля извън бюджета Ви само заради идеята да видите как ще Ви седи. Това може да Ви донесе емоционална травма.

Снимки: Kate Murphy

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт