Сватбените обувки са един от най-важните елементи от тоалета на булката. От това колко удобни са те зависи до голяма степен как ще мине деня на булката. Представете си какво ще бъде нейното изражение ако краката я болят, обувките са направили рани и мехури и тя едва стъпва. Това няма да бъде най-прекрасния за нея ден.

http://nelwinuyphotography.com/

Стъпки към избора на перфектните сватбени обувки

 1. Изберете правилната височина
Добре е да знаете своите възможности и да не се изхвърляте точно на сватбения Ви ден. Ако носите само ниски обувки и никога дори не сте обували 15 см. токчета, то със сигурност не е добре да пробвате за първи път на сватбата си. Вие няма да можете да се справите с тази височина, ще се спъвате и ще изглеждате не добре в очите на хората. Най-важното Вие няма да се чувствате комфортно.
Най-добре първо определете с каква височина реално можете да се справите и не се изкушавате да си купите по-високи.

2. Комфорт преди всичко
Комфортът е най-важен при обувките. Височината може да е перфектна, но ако извивката не е добра и те не са Ви удобни, резултатът пак ще бъде плачевен. Отделете повече пари за сватбените обувки, но нека те да бъдат удобни – все пак ще ги носите поне 10-12 часа.

3. Съобразете се с мястото на сватбата
Когато си избирате обувки трябва да вземете предвид мястото на сватбата. Ако смятате да я направите на открито, на поляна, то може да се окаже много трудно да се ходи там с токчета. Те ще се забиват в земята непрекъснато и Вие няма да се чувствате комфортно.

4. Съобразете се с роклята
Обувките и роклята трябва да си подхождат. Не забравяйте че дължината на роклята зависи от височината на обувките. Няма как да Ви вземат мерки за роклята ако не носите с вас обувките си.

5.Разтъпчете обувките си
Никога не обувайте обувките за първи път на сватбения ден. Поносете ги малко вкъщи. Ако искате да запазите подметките им можете да залепите на тях прозрачно кухненско фолио.

6. Винаги имайте резервен план
Колкото и да сте сигурни, че обувките Ви са перфектни – като височина, комфорт и т.н. винаги имайте резервен план. Купете си ниски, удобни обувки за всеки случай.

7. Не изневерявайте на стила си
Изберете си обувки, които Ви харесват като модел и са вашия стил. Не се съобразявайте с твърдения като “Това не са сватбени обувки!!!”. Всички обувки могат да са сватбени. Обичате ярко цветни обувки на платформи, тогава си изберете такива и за сватбения Ви ден.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт