Както Ви обещах, продължаваме с поредицата “Как да спестим?”. Днес съм Ви подготвила няколко съвета относно сватбените печатни материали. Те остават за спомен за цял живот, така че трябва предварително да обмислите от кое сте готови да спестите.

1. Дигитална покана

Напоследък много популярна стана електронната покана. Можете да наемете специалист или Вие самите да я създадете и изпратите по e-mail на гостите. По този начин ще отпадне перото за покани, но няма да я имате реално. Помислете обаче и за възрастта на гостите Ви и дали всички имат електронна поща.

2. Поръчайте ги след като всичко е уточнено

Много младоженци прибързват да поръчат печатните материали преди да са убедени за всички детайли написани в тях. Резервирайте и подпишете договор с мястото предвидено за церемония, църковен брак, сватбен банкет и чак тогава ги поръчайте. В противен случай ще се наложи да поръчвате нови такива.

3. По каталог или индивидуален дизайн

Сватбените покани с предварително направен дизайн са по-евтини от колкото да наемете графичен дизайнер, които да ги създаде специално за Вас.

5395f636bd2db$!400x

4. Техника на отпечатване

Сватбените покани се различават не само по дизайна си, но и по техниката на отпечатване. Гравираните покани са много красиви, но и скъпи. Покани отпечатани чрез метода термография също изглеждат много добре.

5. Менютата

Добре е всеки гост да има напечатано меню върху чинията му или до нея. Това обаче може да доведе до голям финансов разход. Вместо това помислете да напечатите по едно на маса или даже направете едно голямо меню, което да поставите на входа на сватбения банкет.

 

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт