Восъчните печати са модерна ретроспекция към времето на любовните писма, когато всеки плик е бил запечатван с отлят восък и печат с инициалите на изпращача. Днес тази техника се използва като фин, елегантен и изключително оригинален начин за запечатване на сватбените покани като придава още повече сантименталност на моментa на връчване и отваряне на поканата.

Освен, че са много оригинални и носят романтиката на средновековните любовни писма, восъчните печати намират широко приложение и в самата декорация за сватбения ден. Веднъж изработен с иментата и/или инициалите на младоженците, той може да се използва за персонализиране на салфетките, запечатване на подаръците за гостите, декорация на бутилките домашно вино и т.н. Именно възможността за персонализирането на печата, го прави толкова специален.

В България лесен и бърз начин за поръчка на персонализиран восъчен печат е през онлайн магазина www.dreampartyproject.com. Магазинът предлага около 10 разработени дизайни на сватбена тематика, като всеки един от тях може да бъде персонализиран с имената и/или инициалите на младоженците, както и с датата на сватбения им ден. Дизайните варират от семли и изчистени, съдържащи две букви и дата, до по-нестандартни, с рамка от преплетени елементи, за още повече разкош. Ние в Dream Party Project разбираме и оценяваме индивидуалността на клиентите си и в този смисъл разработваме и оригинални дизайни по идея и референции на клиента.

Стандартният размер на печатите е 25мм в диаметър. По желание на клиентите, печатът може да бъде и с по-голям размер.

Всеки печат се състои от дървена дръжка и метална глава с огледален образ на одобрения дизайн. Самите инициали се гравират върху металната глава посредством лазер и персонално разработена щанца за всеки един от печатите.

22d48f73ea5763f9acf302728f54880e
Друг важен елемент, който позволява персонализацията и до най-дребния детайл, е самият восък. Той може да бъде избран според цвета и темата на поканите или на самато събитие. Трърдият восък се предлага в широка гама цветове, включително така модерните златно, сребърно и бронз. Процесът на подготовка на восъка е много прецизен и важен момент, тъй като температурата на загряване е от голяма важност за правилното му разтапяне. До достигане на финалната му визия, той първо се разтапя, след което се капват няколко капки на желаното място и когато капките образуват достатъчна повърхност, се поставя печата до изтиване на загретия восък. Тази техника носи чара на писмата от миналото, защото на финала всеки печат е индивидуален по своята форма – един е по-кръгъл, друг е с повече “остатък” по края и това прави всяка покана уникална и неповторима.

Този тип печати имат още едно голямо предимство – могат да се поставят върху почти всякакви повърхности и степента на залепване не се променя. Може да се използват върху хартия, картон, текстил и сатенени панделки, може дори да се използват за прикрепяне на изсушени декоративни цветя към самата покана, което е една от водещите тенденции в сватбените покани през летния сезон тази година.

IMG_4289

За автора

Калина Николова

Здравейте, казвам се Калина Николова и за мен е удоволстие да гостувам в блога “Един прекрасен ден”.Вече повече от две години съм част от екипа на Dream Party Project и като графичен дизайнер в студиото съм много щастлива, че ежедневно успяваме да сбъднем мечтите на бъдещите младоженци и да превърнем желанията им в реалност. Знаем колко е важен сватбеният ден и влагаме цялото си старание и усилия, за да го направим незабравим.

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт