Ако обичате природата и морето то сватба на плажа би била перфектна за Вас. Представете си да кажете “Да” на фона на залеза на слънцето над водата, шумът на вълните. Всичко звучи като приказка, но трябва да вземете предвид някои много важни неща, за да не останете разочаровани накрая.
 

  • Локация

Първото нещо което трябва да решите е мястото на сватбата. Можете да изберете необитаван плаж или такъв който е взет от концесионер или е собственост на хотел. Всяко решение има плюсове и минуси. Ако изберете див плаж трябва да помислите за електричество и за осигуряване на химически тоалетни. Ако изберете плаж на хотел то можете да прекарате осветление от хотела, а гостите да използват тоалетните на хотела. Вариант е вместо електричество да използвате много свещи. Така ще създадете една много романтична атмосфера.

  • Разрешения

Ако правите сватба на див плаж, отидете в общината и проверете дали са необходими някакви разрешения. По-добре проучете нещата предварително отколкото след това да имате главоболия.

  • Дата и час на провеждане

Решете дали искате сватбата да бъде в активен летен сезон или предпочитате да е извън сезона. Лятото не е едно и също в началото на юни и средата на август. След това решете кога искате да се проведе – през деня или вечерта. Според мен най-добрия вариант е да бъде следобедна церемония с вечеря.

  • Церемонията

Независимо кога решите да проведете церемонията на първо място трябва да се погрижите за безопасността. Не е добра идея церемонията да е близо до водата. Може приливът да е по-силен в даден момент и да Ви залее вода. Застанете така, че когато гостите гледат към Вас да не е срещу слънцето. Никои нищо няма да види така. Имайте предвид, че обикновено плажовете са много ветровити. Затиснете всичко което може да полети. Осигурете на гостите или индивидуални слънчеви чадъри за дамите и шапки за господата или големи чадъри и навеси. Понякога слънцето може да бъде много силно. Осигурете също и ветрила. Ако има много комари предвидете и препарати срещу тях.

  • Вечеря

Заложете на леко меню. Ако обичате морска храна изберете я, но предложете и алтернативен вариант за гостите, които не ядат такава. Относно декорацията се придържайте към семплото. Самата атмосфера, пясъкът, аромата на морска вода, водорасли е достатъчна. Нужно е само да подчертаете тази красота. Осигурете за танците обаче подиум. Изключително трудно е да се танцува на пясъка. Ако желаете да спестите от бюджета за декорация може да съберете сами миди от плажа или да поставите малки морски камъни – безплатна и много ефектна декорация. По време на вечерята може да стане хладно затова осигурете шалове за гостите. Предвидете и достатъчно количество напитки и лед.

  • Сватбена торта

Сватбената торта може да бъде в морска тематика. Може да бъде и много семпла и изчистена без морска тематика, а само в цветовете на сватбата.

  • Поканите

Можете да използвате разнообразни морски мотиви в дизайна на поканите – от морски звезди до моряшки въжета.

Снимки: The little canopy // Pinterset // Caketress // Etsy // the perfect palette

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Милена
отговори

Милена

Силве, систематизирала си много добре всички акценти за лятна сватба! :-)) браво!

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт