По време на организиране на сватбата могат да се получат някои много стресови ситуации. За да можем да се насладим на деня и на самото планиране трябва да премахнем всички препятствия, които могат да доведат до това.

1. Необходимо е пълно съгласие по въпросите от булката и младоженека

Важно е от самото начало булката и младоженека да обсъдят какво точно искат за своя сватбен ден и да стигнат до единно решение с компромиси от двете страни. Ако булката сама взима решение без да пита младоженеца или пък вземе решение въпреки,че знае че той не е съгласен това да стане така ще се стигне до излишно напрежение и стрес. Не е редно и да уточнявате нещата и да спорите пред подизпълнителя. Така, там пред него само ще спорите, може да си повишите тон, всеки ще се опита неговото мнение да наделее и в крайна сметка ще си тръгнете без никои да е доволен. Затова обсъдете нещата вкъщи на спокойствие. Вие направете компромис с нещо и вашия партньор ще направи с друго.

2. Знайте своите възможности и сили

Хубаво е от самото начало да знаете реално какви са вашите възможности сами да организирате сватбата си. Ако сте много натоварени, графикът Ви е препълнен тогава най-добре наемете сватбен агент. Освен това така сватбата Ви ще излезе по-евтино, т.к. сватбеният агент ще уреди много отстъпки от различни места.

3. Трябва да има един отговорен

Когато много хора започват да се бъркат и да взимат решения става пълна каша. Трябва да има само един отговорен за организацията на сватбата или да бъдете Вие и Вашия годеник. Ако сте наели сватбен агент тогава той е отговорен за организацията. Недейте през главата му да ходите да търсите цветя и оферти от други цветари например. След като сте му се доверили, оставете на него организацията.

4.Няма непоправими неща

Не забравяйте основното, че няма нещо неоправимо. Ако не харесвате поканите, които сте получили по пощата няма нужда от излишни нерви и скандали по телефона. Приемете го с усмивка и добро настроение. Ще поръчате нови или ще промените нещо по тези. Винаги има изход. Насладете се на планирането и на сватбата си. С нерви и притеснения нищо няма да постигнете. Както е казал Оскар Уалд – “Да се притесняваш е глупаво. Все едно да вървиш с чадър и да чакаш да завали.”

Снимки: Pexel

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт