Колкото и да се опитате да предвидите всеки един детайл от сватбата, гостите Ви пак могат да намерят нещо, което да ги накара да не се чувстват комфортно. Систематизирахме някои от най-честите оплаквания от гостите по време на сватбен ден.

1.Липсва климатик

Може да Ви харесва идеята за сватба на открито или на място без климатик, но помислете преди това какви се очаква да бъдат температурите. Гостите могат да прегреят, да се изпотят и няма да се чувстват комфортно през топлите месеци, ако не помислите за климатичните условия.

2. Транспорт

Разстоянието между церемонията и банкета е прекалено голямо. Това е друго често оплакване от страна на гостите. Когато избирате локации за церемонията и за банкета не избирайте прекалено далечни такива. Дори да осигурите транспорт за гостите Ви, за никои няма да бъде приятно да пътува час или два, за да отиде от едното място на другото. 30 минути пътуване от едното до другото място е приемливо време за пътуване.

3. Прекалено много свободно време между церемонията и банкета

Обикновено след церемонията двойката си прави сватбена фотосесия, която продължава между час-два. Това време е свободно за гостите и ако не сте предвидили занимание за гостите Ви какво да правят,  те ще скучаят. Често гостите се оказват в ситуация, в която има около 2 часа до започване на сватбения банкет, а те няма какво да правят. Ако са настанени в хотел може и да успеят да починат в хотелската стая, но ако не са, гостите определено скучаят. Ето и няколко идеи какво могат да правят гостите по време на Вашата сватбена фотосесия.

4. Музиката е прекалено силна

Има едно правило – музиката трябва да бъде достатъчно силна, за да танцуват гостите, но и толкова силна, че да успият да се чуят когато говорят помежду си. Никои не иска да си вика на ухо по време на сватбения банкет и да не успееш и едно изречение да размениш с останалите гости на сватбата.

5. Трябва да плащат за консумацията си

Някои гости са недоволни от факта, че когато си поръчат още напитки, независимо дали става въпрос за минерална вода, която е свършила на масата или алкохол, трябва да ги заплатят на сервитьора. Помислете по този въпрос.

6. Лоши места за сядане на сватбения банкет 

Помислете много добре за разпределението на гостите по време на сватбения банкет. Често недоволство у гостите са лошите места – на маса, заобиколени от неправилна компания ( млада двойка, сложена на масата на възрастните роднини и пр) , в близост до колоните за музиката, в близост до кухнята, прекалено много хора на една маса, маси с липса на видимост към дансинга и масата на младоженците и т.н. Съобразете се с капацитета на ресторанта, който сте избрали и не го надвишавайте.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт