Зимните сватби имат една по-различна атмосфера от всички останали. Все още в България не са много разпространени и повечето хора смятат, че зимата не е сезон за женене. Зимата обаче има и много плюсове, така че обмислете варианта и за зимна сватба.

По-малко време за планиране

Поради факта, че не е натоварен сезон, ще имате нужда от по-малко време за планиране и организиране на сватбата Ви. Сватбените подизпълнители от друга страна са по-малко натоварени и ще можете да ангажирате желаните от Вас, а не единствените свободни.

54e7983caaf52$!x900

Ще Ви излезе по-евтино

Сватба през зимата ще Ви излезе значително по-евтино, отколкото през останалата част от годината. Причината е, че сезонът е неактивен и повечето подизпълнители, вкл. хотели и ресторанти намаляват кувертите.

Без стрес относно времето

През зимата няма да се стресирате и да гледате по пет пъти, десет различни източника какво ще е времето на Вашата дата – ще вали ли, ще духа ли, мъгла ли ще има и т.н. Ясно е, че времето ще е зимно – студ, сняг, вятър, мъгла, но Вие сте подготвени именно за такова, нали?

Зимни модни аксесоари

Зимните аксесоари са многобройни – шалове, шапки, ръкавици, ушанки и т.н. Те могат да допълнят и коренно да променят визията Ви.

Романтична атмосфера

Вярно е, че сватба на брега на морето е романтична, но зимните сватби за мен са много по-романтични. Причината е, че в повечето случай се провеждат около камина, огън, задушевна атмосфера, а и бялата снежна атмосфера допълва емоцията.

rustic-fairy-lights-wedding-ceremony

Ще се отличите

По време на сватбения сезон може да се случи така, че да присъствате всеки уикенд на различна сватба. Накрая вече ще се объркате кой уикенд чия сватба е била. Докато зимната сватба е нещо много по-уникално и всеки ще я запомни.

 

Меден месец

В днешно време може да изберете за меден месец всяка една точка по света. Помислете обаче за зимните курорти за място за меден месец. Има чудесни романтични хижи и вили в планината. А ако сте любител и на зимните спортове ще прекарете времето още по-забавно.

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт