В последните години еко темата стана много популярна и в сватбената индустрия. Все повече сватби се стремят да бъдат близо до природата, да бъдат еко. Целта им е да предпазят природата, да допринесат с нещо за нея.

1. Сезон. За еко темата няма определен сезон. Може да направите такава сватба по всяко време на годината.  Както през пролетта, така и през есента можете да създадете еко темата.

2. Място за провеждане. За предпочитане е да изберете локация сред природата – ботаническа градина, парк, реки, езера, море, гора. Изберете място което да бъде естествено, да бъде сред природата  и по възможност на открито.

3. Цветове. Използвайте природните цветове – зелено, кафяво, жълто. Те се съчетават много добре  с бяло. Какъвто и цвят да изберете нека бъде в унисон с природата.

4. Сватбен тоалет. За булчинска рокля изберете нещо по феерично и леко. Няма да е подходящо за тази тема да изберете тежка рокля, тип принцеса с много пластове и воали.  Изберете рокля направена от еко материал – лен, памук, коприна и т.н.  Прическата също трябва да бъде лежерна, непринудена.

5.Цветя. Каквито и цветя да изберете те ще бъдат подходящи. Особено подходящи обаче са полските цветя.  Използвайте и много зеленина заедно с цветята.

6. Печатни материали. Изберете изчистена визия, без много украса. Отпечатайте печатните материали на рециклирана хартия в меки, земни цветове.

7. Подарък за гостите. Допринесете нещо към природата с вашите подаръци. Подарете на гостите си живи цветя в малка саксия или пакетче със семена, които да засеят.

8. Храна и напитки. Свържете се с еко ферми в България и предложете на гостите си изцяло еко храна и напитки. За сватбения банкет, използвайте и еко салфетки.

 

Снимки: Виолета Стойменова

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт