Булката и младоженеца влагат сърце и душа в планирането на сватбения си ден и се опитват да изпипат и най-малкия детайл. Ето някои важни неща, които да не забравяте ако сте гост на сватба, за да не развалите деня на влюбените.

1. Отговорете на поканата

Колкото се може по-бързо след получаване на поканата трябва да отговорите. Бройката на гостите на сватбата ще определи много от перата на сватбата и затова е от изключителна важност за булката и младоженеца. В момента, в който решите – отговорете.

lizagerman_48

2. Облечете се подходящо

Обикновено в поканата пише какво да бъде облеклото – официално, коктейлно и пр. Съобразете се с това. Ако не е споменато в поканата, спортно-елегантният стил винаги е подходящ. И не забравяйте – бялото не е правилен избор за сватба. Оставете този цвят на булката.

lizagerman_34

3. Не закъснявайте

Абсолютно забранено е и недопустимо да закъснеете на сватба. Организирайте се така, че да стигнете на време за началото и.

4. Изключете мобилния телефон

За да се отдадете на атмосферата и за да не прекъснете някое от събитията по време на сватбата – изключете звука на мобилния си телефон. Това е задължително по време на сватбената церемония и на църковния брак.

lizagerman_23

5. Не прекалявайте със снимките

Булката и младоженеца са наели професионален фотограф за сватбения ден, затова не се правете и Вие на фотограф. Няма нищо по-лошо от снимки, на които всички гости са извадили мобилни телефони и снимат. Правете го само в подходящи моменти, а не непрекъснато.

lizagerman_37

6. Забавлявайте се!

Вие сте отишли на сватбата, за да празнувате любовта на двама души, така че се опитайте да се забавлявате максимално.

lizagerman_44

7. Внимавайте с алкохола!

На сватбите се вдигат много тостове – за любовта, живота и всичко останало. :) Знайте своята мярка обаче и не прекалявайте. Няма нищо по лошо от пиян гост на сватба.

8. Не забравяйте подаръка си

Булката и младоженеца са вложили усилия в избора на подарък от сватбения им ден. Не забравяйте в края на вечерта да си го вземете. Много често гостите пропускат това или решават, че няма да си го вземат. Това обаче е обида и трябва да си вземете подаръка, независимо дали Ви допада или не.

 

Снимки

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт