Да намерите вдъхновение на много и различни места е вълнуващо, но идва по-важният въпрос – как да организирате всичко, което намерите, и да следвате плавно процеса по планирането на сватбата си.  

Вариантите за организация на планирането са няколко:

Папка. Вземете голяма папка, в която да съхранявате всичко, което видите и Ви допадне. В нея може дори да поставите и парчета плат, мостри на хартии за сватбените покани, мостри на салфетки и др. Организирайте папката си, като поставите вътре джобчета и отделите с разделители различните секции. Например: церемония, банкет, фотограф, видеооператор, цветя, музика и т.н. Този вариант е много удобен, т.к. на едно място съхранявате както записки, така и мостри и изрезки. Минус обаче остава размера на папката и фактът, че няма как да я носите със себе си.

Тефтер. Вторият вариант е да вземете тефтер с бели листове по Ваш избор. В него отново можете да си направите вътрешна организация и да отделите различните раздели. Минус е, че там не можете да съхранявате изрезки, но пък ще можете да го носите в дамската си чанта и когато се срещате с подизпълнители, ще можете да си записвате вътре важните неща.

Дигитална организация. Вариант е организацията на процеса по планиране да стане на вашия компютър. Когато намерите снимка, която Ви допада из интернет, я запишете в създадена за целта папка. В голямата папка ”Моята сватба”, създайте подпапки. За да не забравите, защо точно сте запомнили дадена снимка, го запишете като име на снимката. Например: "съчетание на бяло и златно за булчинския букет.jpg" и т.н. 

Не забравяйте да вземете вашата папка или тефтер на сватбения ден. Той е бил с Вас през целия процес на организация и ще бъде добър спомен да бъдат заснети от сватбения фотограф.

Прочетете повече относно планирането на сватбата в книгата "Един прекрасен ден - СВАТБА"
 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт