Сватбеният коктейл е част от сватбата и се състои обикновено между сватбената церемония и банкета. Това е времето, когато гостите могат да се видят, да се слеят и разговарят. По време на сватбения коктейл повечето младоженци избират в част от времето да направят сватбената си фотосесия. Ето и основните детайли по един сватбен коктейл.

1. Отворен план

По време на сватбения коктейл направете отворен тип на мястото, т.е. осигурете достатъчно място за разходка, за сядане и лесен достъп до масите с яденето. Предвидете както високи маси за слагане на напитките, така и ниски маси. Въпреки, че е коктейл задължително трябва да има и места за сядане.

1 10 8 3 4

2. Храна и напитки

Задължително осигурете много напитки и храна, под формата на хапки. Шампанското е задължително.

9 2 7

3. Емблематична напитка

Създайте емблематични напитки за сватбата си – това може да бъде Вашата любима напитка или създадена специално за Деня.

613 15

4. Фотограф

Ако смятате по време на коктейла да направите сватбената фотосесия, то осигурете и друг фотограф, които да заснеме сватбения коктейл.

 

5. Жива музика

Правилната и точна музика задава тонът на събитието. Ако бюджетът Ви го позволява намете “жива” музика. Това ще придаде съвсем друг стил и атмосфера.

14

6. Забавления

Трябва да предвидите и някакво забавление по време на коктейла – това може да бъда сватбена будка за фотосесия (PhotoKing предлагат интересни такива), карикатурист, мимове и т.н.

 

7. Създайте невероятни тематични барове

Тематичните барове са оргинални и винаги внасят нотка на уникалност у сватбата. Може да направите тематичен бар на каквато тема се сетите – кафеен, бирен, лимонен, ягодов, ментов и т.н. Изберете неща за хапване и пиене в темата на бара.

5

 

Снимки: Pinterest

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт