Модерна сватба – в повечето случай звучи объркващо и не еднозначно. Модерно лично за мен означава минималистично. Модерното излъчване може да се приложи във всеки един стил сватба. Можете да включите много минималистични детайли  в сватбата си или само един, който да бъде като акцент.

                   Как да постигнете тази визия?

Модерно е синоним на минамалистично – изчистени линии, семпла цветова палитра, малко детайли, но с акцент. За да постигнете тази визия е нужно да изберете колкото се може по-семпли елементи, без много малки детайли, а такива, които да придават акцент и да подчертават цялостната визия. Модерен означава също така и шик с класическа нотка.

                          Цветова палитра

С минималистичната тема се свързва винаги белия цвят.  Изберете бялото като основен цвят, добавете към него и черно – един от най-стилните и класически цветове и метален елемент – златно, сребърно, медно. За да омекотите визията можете да изберете и един пастелен цвят, който да го използвате само в детайлите.                           

                          Сватбен тоалет

За да постигнете модерна визия като булка трябва да заложите на изчистен модел булчинска рокля без много детайли и да не добавяте много аксесоари към тоалета. Изберете малко на брой аксесоари, но ги направете акцент. Например изберете само големи златни обици като бижута. По този начин обиците ще подчертаят модерната визия, ще станат акцент и няма да изглеждате претрупано с много златни бижута. Относно косата изберете класическа прическа – кок.

                              Сватбен банкет

При създаването на визията на сватбения банкет използвайте изчистени линии, като се заиграйте с геометрични форми. Помислете малко извън правилата и съчетайте елементи и декор, които по принцип не си подхождат. Задължително добавете и много метални акценти към декорацията.

                               Печатни материали

Когато става въпрос за модерни печатни материали ключът е в използването на точните цветове и стил. Бялото е най-подходяща основа, съчетано с метален цвят – златно, сребърно, медно и още един цвят за омекотяване на визията. Това, че визията е модерна не означава в никакъв случай студена. Изберете само един шрифт или най-много два.

                                Сватбени цветя

При избора на сватбени цветя важи същото правило – изберете цветя в един цвят или нюанс. Можете да се спрете и на букет съставен само от един вид цвете, в един цвят. Омекотете визията като добавите малко цвят – единично цвете в друг цвят, чрез украса на дръжката на букета, омекотяващ цвят само в бутониерата на младоженеца и пр.

                      Сватбена торта

Изберете торта с геометрични фигури и акценти и само един цвят. Може да добавите и метални детайли или цветя, като тези в декора.

                            Малките детайли

1. Всичко в синхрон

За да постигнете модерна визия е важно всичко да бъде в един стил – печатните материали, декора на сватбения банкет, сватбената торта, сватбените цветя и пр.

2. Сватбени балони

Сватбените балони придават модерен вид на всяка двойка, а и са перфектен декор за сватбена фотосесия.

3. Метални акценти

Задължително вплетете детайли в метален цвят – сребърен, златен, меден във Вашата сватба.

 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт