Welcome drink е понятие, което все повече навлиза и в българската сватба. Това е напитка, която се предоставя на гостите за “Добре дошли” на мястото на банкета, преди той да започне.

Тази напитка се използва, като начин гостите да се съберат преди да започне банкета на мястото на събитието, да изпият едно хубаво питие. В същото време булката и младоженеца ще имат време да пристигнат и да се приготвят за банкета без да бързат.

Обикновено welcome drink се прави на мястото на банкета, но не в залата предвидена за него, а в друга такава, в предверие или специално за целта място. Напитките, които се предлагат зависят изцяло от младоженците и от часа на провеждането му.  Някои младоженци дори измислят специална емблематична напитка за тяхната сватба. Това може да е коктейл, комбинация от фрешове и т.н. – каквото Ви хрумне. Можете дори да поставите табелка с името на коктейла и какво съдържа. Друга идея е да изберете две напитки – една по избор на булката и една на младоженеца.

102-e1375192019340

Снимка: Pinterest

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт