1. Избягвайте големите интервали между церемонията и банкета, т.к. всички участващи в осъществяването на сватбата ще Ви таксуват за това време.
  2. Запазете дата/ден за сватбата през седмицата, а не през уикенда.
  3. Нямате нужда да наемате подложни чинии. Добрата украса на масата е предостатъчна.
  4. Помислете за алтернатива на цветята за украса на масата по време на банкета, като свещи, плодове, предмети за декорация и пр.
  5. Ако не сте се спряли на конкретен фотограф и виедооператор потърсете такива и от съседни населени места. Може да се окаже, че тарифата им е по-ниска, дори и със заплащане на пътните разходи.
6. Подарете по един подарък на двойките от гостите Ви, вместо индивидуален на всеки човек.
7. Поръчайте детско меню за децата присъстващи на сватбата. В повечето случаи цената на детското меню е по-ниска.
8. Ако провеждате сватба на открито, може да осигурите само няколко седящи места за възрастните Ви гости, а останалите гости да останат прави. Това ще Ви спести много от наема на столове и украса за тях.
9. Пазарувайте с намаления всичко което имате нужда за сватбата! По време на изложения, черния петък, сезонни намаления магазините и подизпълнителите имат намаления от техните усулуги и продукти. 
10. Ако искате да спестите от сватбения бюджет, най-важното нещо е да планирате. Планирайте всеки един детайл от сватбата, както и свързания с него разход. 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт