Сватбеният бюджет е един от най-важните елементи на сватбата Ви. Трябва да бъдете много стриктни и да знаете, какво можете да си позволите за Големия ден. В противен случай още в началото на семейния Ви живот може да имате неприятни финансови моменти.

Изготвихме списък от 5 разхода, които може да помислите да редуцирате или изключите напълно, като това няма да повлияе по никакъв начин на цялостното преживяване от сватбения ден.

1. Скъп подарък за гостите 

7463170461702fb1164f0be32ad3938aВъпреки, че е много популярно и разпространено младоженците да подаряват подарък на гостите за спомен от тяхната сватба, трябва да помислите дали изобщо искате да имате такъв и какъв е бюджетът Ви ако решите да имате такива. Имайте предвид, че голяма част от гостите забравят да си вземат подаръците или предпочитат да не ги взимат, т.к. или няма как да ги носят или не са по вкуса им.

2. Цветя, извън сезона им

Цветята придават особена атмосфера на всяка сватба. Не забравяйте обаче, че ако изберете цветя извън сезона ще се наложи да платите за тях много по-висока цена. Консултирайте се с Вашия флорист, кои са цветята в сезона на Вашата сватба. Зеленината също е добър избор ако искате да спестите от бюджета за цветя.

SONY DSC

3. Чанта “Добре дошли”

8288f81653d4053e2390003250347145Чанта за “Добре дошли”, която да поставите в хотелските стаи на гостите Ви по случай пристигането им за Вашата сватба е много мил жест, но ще бъде и прекалено голямо перо в бюджета Ви. Алтернативен вариант е да напишете писмо за “Добре дошли” и да помолите  хотела, да го поставят в стаите на гостите Ви.

 

4. Втора сватбена рокля

Много булки в днешно време решават да имат две сватбени рокли – една официална за сватбената церемония и църковния брак и една по време на сватбения банкет. Втората рокля обикновено е къса и има “парти вид”. Закупуването на втора рокля обаче е голямо перо в сватбения бюджет и освен за рокля трябва да предвидите финанси и за обувки, аксесоари и пр. Помислете за вариант да изберете рокля, която да Ви е удобна, с която да се движете спокойно и ще можете да танцувате.

5. Индивидуално напечатано меню

Добре е да имате меню на сватбения банкет. Гостите Ви ще се чудят какво ще вечерят. Ако искате да спестите от сватбения бюджет обаче не печатете индивидуално меню за всеки гост, а поставете по едно на маса или го напишете на централно място в залата на банкета.

9aa5e852c1b997e73bedd39705c96662

 

 

Снимка: Gemma Clarke Photography

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт