Когато заговорим за сватба всички започват автоматично да мислят за сватбения бюджет на булката и младоженеца. Обмисля се всичко и се премисля, за да решим най-рационално от къде да спестим пари и колко ще ви струва сватбата накрая. Когато говорим за това колко излиза една сватба забравяме да отбележим едно основно нещо – а колко струва на гостите ни да дойдат на нашия ден? Какво включват същност разходите на един гост – транспорт, хотел, сватбен подарък, тоалет, храна и др. Накрая се оказва, че за да присъстваш на сватба на свой близък човек ще са ти необходими добри финанси. Ето защо ако Вие, като двойка желаете вашите близки роднини и приятели да присъстват на сватбения Ви ден трябва да се съобразите с това. Правенето на сватба на далечно място, на 200 км. от дома Ви е добра идея, но могат ли Вашите гости да си го позволят. Обмислете вариант да покриете на по-близки за Вас хора настаняването в хотел и поне част от разходите за храна – резервирайте освен закуска и вечеря за деня преди сватбата.

Според Американско проучване проведено 2011 год. средната сума която един гост-приятел харчи за сватба е 565$, а гост от семейството – 686 $. За България до момента няма проведено такова проучване.

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт