Гостите са изключително важни за всяка една сватба. Те могат както да допринесат за доброто изживяване по време на сватбения ден така и да го умопомрачат. Ако все още не сте създали списъка с гостите, прочетете статията “Как да създадете списък с гости за сватбата?”, където ще откриете ценни съвети как да го направите.
Сега искам да Ви дам идеи за сватбения бюджет и по какъв начин можете да спестите пари от него що се отнася до гостите.

Придържайте се към кратък списък с гостите
Ако искате да спестите от бюджета ще трябва да намалите списъка с гости и той да бъде максимално малък. Това означава без далечни роднини, които не сте виждали и с които не сте се чували от отдавна, нито бегло познати.
Ограничете списъка с гости на родителите
Родителите винаги са много развълнувани около сватбата на тяхното дете и искат да споделят щастливия момент със своите близки и познати. Това е прекрасно, но проблемът е, че ще увеличи драстично бюджета Ви. Най-добрият вариант е да определите конкретна бройка на гости за всяка от страните, които могат да поканят. Оставете избора на тях кои точно ще изберат да поканят. 

Не канете +1
Това е една много крайна мярка, но все пак може да Ви се наложи да я направите. Правилото е да поканите само и единствено партньора на госта ако са сгодени или женени. Според мен може да не сте толкова крайни, а да поканите и партньорите на гостите, които знаете, че са с дългогодишна връзка. Не канете само новите партньори, които все още не познавате изобщо или не чак толкова добре.
 
Не канете деца
Можете спокойно да помолите гостите си да не водят децата си на сватбата. Имайте предвид обаче, че някои от гостите Ви могат да откажат да дойдат поради факта, че няма кой да се грижи за децата им.
 
Намалете списъка с колеги
Придържайте се към стегнат списък с гости и що се отнася до колегите Ви. Поканете само най-близките Ви колеги, както и шефовете Ви. Няма да бъде невъзпитано ако не поканите целия колектив или фирма. 


Снимки:  Elk & Willow Photography             
 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт