Има различен тип въпроси, които искаме да попитаме сватбения фотограф. Едни от тях са основни и важни, за да определим същността на фотографа, а други ни интересуват вътрешно и са не по-малко важни от останалите, но ни е неудобно да ги питаме. Ето и списък на по-често срещаните въпроси, които искаме да питаме, но ни е неудобно:

1. На пазара има стотици сватбени фотографи. Как да знам, че Вие сте перфектният такъв за мен?

Сватбената фотография е изкуство и всеки има собствен стил на заснемане и начин на работа. Разгледайте поне две сватби, които е заснел фотографът, за да разберете дали неговият стил на работа Ви допада. Някои фотографи снимат в меки, пастелни тонове, други предпочитат черно-бели фотографии, трети снимат в много ярки, наситени цветове и т.н. Вие преценете какъв стил Ви харесва и потърсете и се срещнете с фотограф, чиито стил харесвате.  Няма добри и лоши сватбени фотографи – има фотографи, които снимат в различен, собствен стил.

2. Защо взимате толкова скъпо?

Обикновено въпроса “Колко ще ми струва?” е един от първите, които задаваме или поне мислено се питаме “Колко ли ще трябва да платя?”. На повечето двойки им се струва, че сватбените фотографи взимат много скъпо и се чудят защо е така. Истината е, че сватбеният фотограф ще снима на сватбата Ви средно 10-12 часа, но след това, за да обработи всичките снимки и да Ви ги даде ще са му нужни дни наред работа и часове зад компютъра. Не забравяйте също, че той/тя трябва да плати данъци, да си закупи качествена техника за снимане, да отдели финанси за реклама, уеб сайт, визитки и т.н. Всичко това когато се вземе накуп, осъзнавате, че всъщност парите за сватбените снимки си заслужават и не са чак толкова скъпи.

3.  Как да съм сигурна, че ще изляза добре на снимките?

Единственото, което трябва да направите е да се отпуснете и да се доверите на сватбения фотограф. Оставете си и достатъчно време за снимки. Когато закъснявате с графика за деня няма как да се насладите на фотосесията и да не изглеждате напрегната на снимките.

4. Трябва ли да ти дадем бакшиш?

Бакшишите никога не са задължителни в сватбения бранш, но са винаги Добре дошли. Можете да не давате предварително бакшиш на сватбения фотограф, а след сватбата когато си вземете снимките.  Повече за даването на бакшиши можете да прочетете тук.

Снимки: Камелия Атанасова

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт