Малко са младоженците, които не искат сватбена фотосесия. Но не са много и тези, които са планирали и предвидили времето и мястото за нея в натоварения график на сватбения ден.
Очаквайте специална статия за това какво трябва да планирате предварително за перфектната сватбена фотосесия. Днес ще ви подскажа само кои са най-добрите места за заснемането ѝ.

Бул. „Витоша“
Ако ритуалният дом или църквата, в които се венчавате са в центъра, това е чудесна локация. Улицата е оживена и в същото време достатъчно широка, че да се развихрите. Кафенетата, магазините, пейките, цветята, дърветата, сградите с ретро архитектура са подходящ декор за непринудени градски снимки.
„Витоша“ е добро решение и за облачни дни или за сватбена фотосесия, която ще се заснема късно следобед.
Градинката на Народния театър
Зеленината, старите фенери на площада пред самия театър, разкошната му сграда, фонтанът, играещите наоколо деца и запалените шахматисти – те са прекрасен фон за вашите романтични снимки. Може да се снимате на различни места в парка, включително и пред елегантния стъклен павилион на градската читалня.

Около църквата „Св. София“
Младоженците обикновено се снимат пред самата църква и/или отстрани на нея, на зелените площи. Старите тухли и зеленината придават драматичен отенък на снимките. Светлината около храма е мека, приятна и опитният сватбен фотограф може да направи интересна сватбена фотосесия дори да не разполагате с много време.
 
Царската градина
Това е градинката зад Националната художествена галерия. Малка, кокетна, с разпръснати по зелените площи скулптури. Елегантната сграда и стъклените витрини на Tobacco също са приятен фон за снимки. Всъщност, интересни кадри стават и отстрани на галерията, до потъналия в зеленина стъклен павилион.
Недостатъкът на мястото е, че обикновено има твърде много хора.

ЦУМ
Вече няколко пъти ви разказвам и показвам сватбени фотосесии, снимани под арките и във вътрешния двор на ЦУМ – перфектно място. Предлага разнообразен, романтичен декор, има малко хора, светлината е мека и подходяща за снимки почти през целия ден.
Ботаническата градина на ул. „Московска“
Какво по-хубаво място за сватбена фотосесия от ботаническата градина – сред екзотични цветя, крехки растения и огромни дървета?
За там обаче е необходима предварителна подготовка. Младоженците трябва да проверят какви са условията за влизане и снимки и да се договорят да ги пуснат.

Ротондата в двора на президентството
Тук зеленината е оскъдна, но мястото има специална, завладяваща атмосфера. Разкопките, солидната сграда с високи арки, малката църква от тънки червени тухли – необичайни декори за сватбена фотосесия, които ще подчертаят изяществото на булката и нежността на момента.

Градината на ритуална зала Красно село
Приятно местенце, в което често се правят сватбени фотосесии. Дава възможност на младоженците да се развихрят, независимо дали са настроени по-купонджийски или по-романтично.

Паркът на Семинарията
Преди той беше едно от перфектните места за сватбени снимки. Отскоро обаче не може да се влиза навътре в градината, което малко ограничава възможностите. И все пак, ако се венчавате в района, може да се направят добри снимки и във все още достъпната част от парка.

Паркът на Военна академия и паркът на двореца във Враня
Това са две локации, за които определено трябва да отделите повече време или просто да насрочите сватбената фотосесия за друг ден. И двете места си заслужават, и не е лошо да ги обмислите като вариант. За тях също ще ви разкажа повече в някоя от следващите статии.
А сега, ако още не сте планирали вашата сватбена фотосесия, направете го. А ако все още изобщо нямате сватбен фотограф, обадете ми се. Ще се радвам да заснема вашата сватба.

За автора

Иван Ламбрев

Казвам се Иван Ламбрев и се занимавам с професионална фотография вече повече от 10 години, като 5 от тях съм бил фотограф на свободна практика в Лондон. Голямата ми слабост е семейната и детска фотография във всичките и разновидности.От няколко години фотостудиото ми се намира в София. Когато не снимам в него, графикът ми е запълнен със заснемане на сватби и фотосесии на открито. Член съм на Fearless Photographers – организация, която се стреми да събере и представи в сайта си най-добрите сватбени фотографи в света.

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт