Следсватбената фотосесия ви позволява да се отпуснете в ден, избран от вас, когато стреса на сватбата е в миналото и да отидете на някое красиво, любимо място, където в рамките на 1-2 часа да направим стотици артистични и оригинални снимки. Единственото, което се изисква от вас е да сложите отново роклята и костюма и да имате добро настроение.
 Бих казал, че сесията е за ценители на фотографията и хора, които търсят оригиналното и креативното, но ето и няколко причини, поради които да се наложи на всеки да отдели време за нея.


7 Причини за следсватбени снимки

1. На сватбата ще отделяте повече време за роднини и гости, а не само за снимки
Имайте предвид, че стреса изморява, а добрите снимки изискват време.

2. Не се притеснявате,че роклята ще се измърси, най вероятно тя е вече мръсна и ако планирате да я пазите за спомен, не бързайте да я давате на химическо чистене, докато не мине и фотосесията

3. Времето! Казват че дъжда е на късмет, но със сигурност не помага за хубави снимки. Ако времето е лошо, жега или студ, или пък се жените в месец когато се стъмва рано и сме изпуснали златния залез ( най-доброто време за снимане), то при следсватбената сесия всичко това е внимателно подбрано.  Снимките могат да се направят 2 дни след сватбата, или 2 месеца по-късно.

4. Закон е, че все нещо непланирано  се случва на една сватаба ( все пак представете си как се организират 100 души в бяла рокля и без телефон) Все нещо или някой закъснява. Често времето за снимки е се съкращава и  половината от планираните пози пропадат. Всеки фотограф ще започне със задължителните потрети, но ако търсите нещо по-интересно, оригинални и артистично – просто време не стига. Накрая получавате добри снимки, но нищо специално.

5. Следсватбената фотосесия позволява фотографа да донесе повече техника и да контролира светлината по-добре ( Фотографията е преди всички игра със светлина) Вие не сте под стрес, никой не бърза и това предполага едно страхотно време! От опит мога да кажа, че Уау ефекта се постига със много отделено време, техника и красив пейзаж, а  не само на късмет.

6. Ако на сватбата не е имало красив пейзаж под ръка, на една следсватбена сесия можем да отидем на другия край на страната. За колко страхотни места се сещате в София? Накъдето и да се обърне човек все коли ( които трябва да се изтрият с фотошоп :))

7. На последно място, ако снимките от сватбата са ужасни или не харесате фотографа си  - винаги можете да го смените с някой друг, още повече че ако изберете делничен ден, всеки фотограф би бил свободен.

За автора

Пепи Иванов

Пепи Иванов е професионален сватбен фотограф от София.Започва да снима сватби орез 2009 в САЩ, а от 3 години се занимава със сватбена фотография и в България.За повече инфо: www/pepifoto.com

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт