Вие сте сгодени и това е чудесно! Поздравления! 
С обявяването на пандемията в целия свят живота се променя по един особен начин и с това се налага да обмислите и Вашите планове относно сватбата. Никой не е казал, че планирането на сватата вече не трябва да бъде толкова вълнуващо и забавно и изпълнено с позитивни мисли. Просто трябва да пренаредите приоритетите си и да помислите по какъв начин да се състои сватбата Ви. Може би защото и аз лично имах две много малки и интимни сватби мога да Ви кажа, че  от една страна няма нищо по-хубаво да бъдеш само с любимия си или с най-близките си и любими хора, а от друга че планирането беше не по-малко вълнуващо. Сватбата за двама може да изглежда абсурдна за някой хора, но за мен беше най-добрия вариант, въпреки, че не беше пандемия. Искам да Ви представя няколко причини защо да помислите именно за сватба за двама.

1. Мразите да бъдете в центъра на вниманието
Ако да тънцувате бавен танц в прегръдките на любимия пред погледа на всички Ви изпълва с тревога и се чувствате некомфортно, то сватба за двама би била идеална за Вас. Бъдейки само двамата всички моменти от сватбата ще бъдат много по-чувствени и интимни. Ако се и определяте като интроверти то много от аспектите на голяма сватба ще Ви се струват натоварващи.
 
2. Финансов аспект
Сватбата за двама не означава в никакъв случай, че ще бъде евтина и няма да има нужда от изготвяне на сватбен бюджет. Можете да имате отново сватбената рокля на мечтите си, букет и пр., но ще спестите от елементи, които няма да включите в сватбата си или тяхната намалена бройка. Например няма да има подаръци за гостите, сватбен DJ, украса на сватбените маси, голям брой сватбени покани и пр. Всъщност с намалената бройка можете да имате нещата за които винаги сте мечтали. Например ще можете да поръчате поканата за която винаги сте мечтали, защото ще бъде в не повече от 3-4 бр., а не 100 бр. 
Във времената на пандемията и крайно несигурните времена за всички, помислете и за финансовия аспект на това да имате сватба за двама.

3. Натиск да имате определен тип сватба, която не е за Вас
Вашите семейства и приятели могат да Ви оказват натиск да имате “типична” сватба само защото така е възприето. Често се чуват и твърдения от типа на “Какво ще кажат хората?”, “Така не се прави!” и пр. Истината е, че това е Вашия ден и трябва да бъдете щастливи с избора си и да знаете, че е най-правилния за Вас. 

4.  Вашите семейства не подкрепят връзката Ви
В идеалния случай Вашите семейства и приятели ще бъдат много щастливи за Вас двамата и ще бъдат развълнувани относно предстоящата сватба.  За съжаление понякога това не се случва. Ако Вашите родители не одобряват сватбата или семейството на половинката Ви, то сватбата за двама ще елиминира напрежението и стреса.

5. Искате да се ожените максимално бързо
Ако има причина, независимо каква, поради която искате да се ожените максимално бързо, то сватбата за двама е за Вас. Това може да е заради предстоящо раждане на бебе, загуба на работа, назначаване на нова работа, смяна на местоживеенето.  Ако прецените можете да имате голяма сватба на по-късен етап.
 

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт