Да усещаме аромат, да почувстваме миризма – това е едно от най-силните ни сетивни усещания. Миризмите могат да ни пренесат през спомените ни, да отключат емоции у нас. Спомняме си онова лято на плажа, когато помиришем солена вода, спомняме си за летата при баба и дядо при мириса на рози, като градината на баба.
Ароматите ни дават преживяване и емоция. Когато започнете да организирате сватбата си, често забравяте да изберете подходящ аромат за нея. Ароматът на сватбата ще допринесе за нейната цялостна визия и излъчване.
Как можете да внесете аромат на сватбата:
Локацията. Ако сватба се провежда на открито, може да използвате природните дадености като аромати и само да ги подсилите. Например: на брега на морето, в гората, в ботаническа градина и т.н.

Цветя. Цветята са много ароматни растения или поне по-голямата част от тях. Представете си, че на сватбата Ви ухае на лавандула или на българска роза. Това са два различни аромата и предават различни емоции и стил на събитието.

Ароматни свещи. Друг начин да допринесете за аромата на сватбата е да използвате ароматни свещи. Има ги в различни цветове и варианти.

Ароматни пръчици. Ако обичате ароматните пръчици, те са много подходящи за Вас. Лошото е, че бързо изгарят и някой ще трябва да се грижи да пали нови през определен период от време.

Ароматизатор за климатик. Ако сватбеният банкет е в закрито помещение с климатици, попитайте управителя дали ще е възможно да поставите ароматизатори в тях.


Поръчайте книгата "Един прекрасен ден - СВАТБА" и прочетет повече относно планирането на сватбата.
Снимки - Amanda K Photography

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт