С въвеждането на извънредното положение в Р България и забраната за провеждане на всякакъв вид масови мероприятия и посещения на ресторанти, сватбата на мечтите може да добие друг вид. Пред Вас ще стои едно тежко решение, дали да отложите сватбата или да остане на предвидената дата, но с намален брой гости или почти без гости.
Дори и да се състой сватбата с намален брой на гостите, моят съвет е да не присъстват възрастните хора над 65 год. и гостите с компроментирано общо състояние. Те са в рискова група. Всеки от нас обаче има близки, които искренно желае да присъстват. Ето и няколко идеи как можете да ги направите част от сватбения ден:
  • Попитайте сватбената локация дали имат видео оборудване и поканете гостите, които не присъстват да се присъединят към видео разовор, за да гледат сватбената церемония и др. моменти, които Вие прецените.
  • Ако сте наели видеограф, изпратете им видеото от сватбата когато стане готово. Ако финансово можете да заделите от сватбения бюджет, поръчайте по-дълъг видеоклип, който да обхаваща още повече моменти от сватбения ден.
  • Поръчайте също за гостите, които не присъстват подаръкът от сватбата. За Вас може да е просто бурканче с мед, магнитче и пр., но за тях ще означава много.
  • Запазете им парче от сватбената торта или поръчайте малка торта със същия вкус и им я занесете или изпратете чрез куриер.
  • Създайте хаштаг и помолете гостите Ви да качват снимки от сватбения Ви ден с него. Споделете хаштага с гостите, които не присъстват и могат да борават с моблини устройства и социални мрежи, за да следят сватбения ден. 
  • Напишете лично писмо на всеки от гостите, които няма да могат да присъстват, че за Вас е било изключително важно да бъдат там с Вас и да споделят този миг с Вас и са били в мислите Ви. Този жест ще трогне всеки.
  • Обадете им се лично в сватбения ден. 
Снимки: Jennifer Clapp Photography

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт