Лятото е не просто времето за почивка и релакс, а и най-предпочитания за сватбени тържества сезон. Много младоженци предпочитат да отпразнуват сватбата си именно през него заради хубавото време.
Ако искате лятна сватба, трябва да мислите с година напред и да действате бързо, защото подизпълнителите (фотографи, видео оператири, цветари, гримьори и фризьори) вече запълват графиците си за сладващото лято. А мечтаните локации за сватбен банкет, нямат свободни дати за почивните дни до края на сезона.

Много младоженци се възползват максимално от хубавото лятно време и правят изнесени церемонии или дори сватбени банкети на открито. Тези сватбени тържества са много красиви, но изискват много сериозна организация. Избраната локация трябва да се подготви с електричество, вода, място за сядане, ангажиране на кетъринг, декорация и всички необходими удобства за провеждането на едно тържество.
Ако вече сте успели да организирате сватбата си до най-малкия детайл, и тя ще се състои това лято, не забравяйте, че летните горещини могат да са и неудобство в празничния ден. Имаме наколко идеи, които ще направят лятната жега Ваш първи помощник, а не повод за излишни притенения и неудобство.

1. Пазете се от силното лятно слънцето
За сватбата си сте избрали лятото заради топлото лятно слънце, но то може да е много вредно и опасно за Вас и за гостите Ви. Ако планирате изнесена церемония, не забравятйте да осигурите за гостите си сянка.
Лесно ще внесете в сватбата си много стил като обособите специално декориран кът с необходимите принадлежности – слънчобрани, шапки, ветрила и слънчеви очила. Те могат да са Вашите подаръци за гостите. Може на тях да отбележите датата на сватбата си и да изпишете имената си. Така освен полезни в деня на сватбата тези подаръци ще останат и мил спомен от нея. 
2. Хидратацията е важна в горещото време
През лятото пием много вода, въпреки вълненията в сватбения ден не забравяйте да останете хидратирани. Трябва да предвидите, че и гостите Ви ще се нуждаят от достатъчно количество вода. Едно специално място за хидратация е чудесно допълнение към сватбата на открито. 
Можете да добавите специални сватбени етикети на бутилираната вода или да изненедате гостите си с вода с различни вкусове. Друг вариант е да предложте кокосова вода, направо от кокосовия орех. 
3. Насекомите са досадни и неканени гости
Лятото е рай за насекомите, всякакви досадни буболечета ще поискат да присъстват на Вашето тържество. Пъдете предвидливи и се подгответе с необходимата защита, за да не се окажете нападнати от рояк неканени гости.  
4. Помислете как да охлаждате страстие
На всяка сватба страстите се нажежават, а гостите се разгорещяват. В топлото време трябва да помислим как да ги охлаждаме. Можете да подготвите за гостите си сектор за разхлаждане или да им сервирате охлаждащи напитки и десерти. Развихрете въображението си, опрциите за разхлаждане през лятото са много – коктейл бар, бира бар, сладолед, ледени близалки или замръзени плодове. Лесно ще изберете подходящата за Вашата сватба. 
5. Ярки светлини и след залез
Летните дни са много светли, но за вечерна сватба на открито трябва да помислите как да направите локацията дастатъчно осветена но и стилна. Помислете как да използвате природните дадености, така че да Ви помогнат да окачите различни осветителни тела. Можете комбинирете лампички със свещи, за да постигнете една по-рамантична обстановка. По-празнично ще бъде с цветни светлини или бенгански огън, който да раздадете на гостите. 

За автора

Саня Иванова

Привет! Казвам се Саня и съм гост автор в блога „Един прекрасен ден“. През март 2017 година съвсем официално се сдобих със сертификат за сватбен агент. Иначе съм завършила PR в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента се дипломирам с магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“ пак там. Сред любимите ми неща са разходките сред природата, кучетата, шоколада, големите топли шалове, тефтери с шарени корици, вино, пандите, миризмата на книги, да седя на пода и още много други странни неща. ☺

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт