Осветлението на Вашата сватба, особено на празничния банкет, е всъщност един от най-важните детайли, дори по-важен от декорацията. Повечето от нас дори не се сещат за него. Всички се впускат да търсят украса за масите и панделки за столовете и забравят изцяло за осветлението. Доброто осветление може да превърне сватбата Ви дори и без украса в незабравимо преживяване, а  лошото такова, може да съсипе вида и на най-хубавата и скъпа украса.
След като сте избрали мястото, задължително го посетете в часа, в който ще бъде събитието. Вижте как изглежда на естествена и на изкуствена светлина. Попитайте дали има човек, който е ангажиран с осветлението и дали предлагат специално такова. За съжаление в България повечето ресторанти и хотели нямат специалисти по осветлението. Ако и във Вашия случай е така, не се отчайвайте, а наемете фирма, която е специалист в областта. Важно е осветлението да отговаря на стила, който искате да има сватбата и емоцията, която искате тя да пресъздава.
Представете си голямата банкетна зала, в която осветлението е пуснато максимално силно навсякъде и си представете същата зала с изключено осветление на тавана и насочени в стените прожектори, в нежно кехлибарено и много свещи на масите. Атмосферата, която ще създадете, е коренно различна.
Ако сватбата е на открито, най-икономичният вариант са свещите. Така ще спестите от наем на генератор и наемане на осветителни тела, освен това ще бъде и по-екологично. Ако искате да засилите светлината на свещите, можете да вземете декорация или поставки за свещи с огледални повърхности. Така светлината ще се отразява и ще изглежда и по-романтично.
Когато намерите специализирана фирма за осветление, се уверете, че освен инсталацията на телата, ще има техен представител по време на цялата сватба. Нали не искате някои прожектори да угаснат, да седите на тъмно и никой да не знае, как да се справи със създалата се ситуация. Важно е да има човек, който да променя осветлението, да го коригира, когато има нужда.

Прочетет повече относно планирането на сватбата в книгата "Един прекрасен ден - СВАТБА".

За автора

Силвия Петкова

Здравейте, аз съм Силвия и съм създател на блога Един Прекрасен Ден. Това е място, вдъхновено от красотата на българската сватба. Освен с много идеи и практични съвети искам да Ви вдъхновя и с много реални сватби състояли се в България. Всеки заслужава да има един прекрасен ден изпълнен с много любов!

Прочетете също

Коментари

Напишете коментар

Съгласявам се с условията за ползване на уеб сайт